Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

17:18 16.3.2020

Kentucky Eyaletinde Corona Yüzünden İlk Can Kaybı

ABD'de etkisini giderek arttıran Corona virüsü salgını Kentucky eyaletinde de ilk can kaybına yol açtı.

Kentucky Valisi Andy Beshear yaptığı açıklamada, eyalette Corona kaynaklı ilk ölümün meydan geldiğini belirtti.

New York Times'ın verilerine göre, ABD genelinde Pazartesi sabah itibariyle en az 3602 Corona vakası bulunurken, şimdiye kadar en az 66 hasta hayatını kaybetti.

17:26 16.3.2020

Beyaz Saray: 'Sokağa Çıkma Yasağı Gündemimizde Yok'

Beyaz Saray, Corona virüsü salgını nedeniyle ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasının tartışıldığı şeklindeki haberleri yalanladı.

Sözcü Judd Deere Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu haberler için, 'Doğru değil!'' ifadesini kullandı.

Deere, ABD'de hayati önemde olmayan işletmelerin her gece belirli saatler içerisinde kepenk indirmesini gerektirecek olası bir genel sokağa çıkma yasağının, Corona virüsüyle mücadele komisyonu içerisinde aktif tartışılan seçeneklerden biri olmadığını kaydetti.

CNN'in bir muhabiri, Başkan Donald Trump yönetimi içerisinde olası sokağa çıkma yasağı getirme konusunda aktif tartışmaların olduğunu öne sürmüştü.

Komisyona başkanlık eden Başkan Yardımcısı Mike Pence'in sözcüsü de haberin doğru olmadığını belirtti.

17:33 16.3.2020

New York ve Los Angeles'ta Kafe, Restaurant, Sinema ve Tiyatrolar Kapandı

New York ve Los Angeles şehirlerinde kafeler ve restorantların kapatılmasına, açık olacakların da sadece paket servisi hizmeti vermesine müsaade edilmesine karar verildi. Sinema, tiyatro, gece kulübü ve bar gibi mekanların da bugünden itibaren kapatılması kararlaştırıldı.

17:36 16.3.2020

ABD’de 46 Gönüllüde Corona Aşısı Denemesi Başlıyor

Amerikalı yetkililer, Corona virüsüne koruma sağlamak amacıyla geliştirilen aşının klinik çalışmalarına Pazartesi günü başlanacağını açıkladı.

Çalışma henüz kamuoyuyla paylaşılmadığı için isim vermeden konuşan ABD’li hükümet yetkilisi, virüse karşı geliştirilen aşının klinik denemeleri kapsamında ilk deneğe Pazartesi günü aşı yapılacağını belirtti.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün finanse ettiği aşı çalışmaları Seattle’daki bir araştırma enstitüsünde sürdürülüyor.

Sağlık yetkililerine göre virüse karşı koruyucu bir aşı üretmek en az bir ile bir buçuk yıl sürebilir.

Aşının test çalışmalarına genç ve sağlıklı 45 gönüllü denek katılıyor. Deneklere yapılan aşı henüz virüs barındırmıyor. Amaçlanan, denenen aşıların endişe verici hiçbir yan etki göstermediğini kontrol ederek daha geniş kapsamlı testlere uygun zemin hazırlamak.

Haberin tamamı için tıklayın

Daha fazla

XS
SM
MD
LG