Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Azil Süreci'nde Kamuoyuna Açık Oturumlar Başladı

Ekim ayında resmi olarak başlayan azil sürecinde Kongre'ye kapalı kapılar ardında bilgi veren yetkililer bugünden itibaren basına açık oturumlarda Kongre üyelerinin sorularını yanıtlıyor

Oturumun soruların Cumhuriyetçiler tarafından sorulduğu ikinci kısmı İstihbarat Komisyonu'nun en kıdemli Cumhuriyetçi üyesi Devin Nunes tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Nunes tanıklardan William B. Taylor'a sorularını yöneltmeye başladı.

Azil soruşturmasının halka açık ilk oturumunda Demokratlar'ın 45 dakikalık sorgusu sona erdi, bu kez Cumhuriyetçiler beş dakikalık aranın ardından tanıklara 45 dakika boyunca sorular yöneltecek.


Taylor, Başkan Trump’ın Ulusal Güvenlik Konseyi’nden Rusya ve Avrupa danışmanı Tim Morrison’la 22 Ağustos’ta yaptığı bir telefon görüşmesinden söz etti.

Taylor, Morrison’un Başkan’ın Ukrayna’ya hiç “destek” göndermek istemediğini söylediğini kaydetti ve bu telefon konuşmasının ardından istifa etmeye hazırlandığını belirtti. Taylor Mayıs ayında Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya da ABD’nin Ukrayna’ya yardım politikasında değişiklik olması halinde istifa etmek zorunda kalacağını söylediğini aktardı.

"Başkan telefonda Ukrayna'dan talep ettiği soruşturmaları sordu"

ABD’nin Ukrayna’da görev yapan en üst düzey diplomatı William B. Taylor, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu'nda azil soruşturması kapsamında verdiği ifadede, Başkan Trump'ın bir başka diplomatla yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'dan talep ettiği soruşturmalarla ilgili soru sorduğunu duyduğunu söyledi.

Taylor, personelinin kendisine, Trump'ın Büyükelçi Gordon Sondland ile Ukrayna lideriyle 25 Temmuz'daki görüşmesinden bir gün sonra telefonda görüştüğünü söylediğini anlattı. Buna göre, Trump telefonda diplomata Ukrayna'dan talep ettiği soruşturmaları sordu, Sondland da Trump'a Ukraynalıların bu konuda adım atmaya hazır olduklarını aktardı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG