Erişilebilirlik

Cameron ve Putin Suriye’yi Görüştü


İngiltere Başbakanı David Cameron ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Suriye’de dökülen kanı sona erdirme konusunda birlikte çalışma sözü verdi.

Soçi’de Vladimir Putin’le görüşen Cameron, Suriye’nin tarihinin “kanla yazıldığına” dikkati çekti ve bunu önlemek için İngiltere, Rusya ve Amerika’nın acilen bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı, Amerika’nın bu hafta vardığı ve Suriyeli tarafları barışa zorlayacak bir uluslararası konferans düzenlenmesi çağrısı yaptığı anlaşmaya destek verdiğini açıkladı.

Putin ve Cameron, Suriye’deki iç savaşı önlemek amacıyla alınabilecek bir dizi tedbir olasılığını görüştü.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Suriye’de son iki yıldır şiddet olaylarında en az 70 bin kişinin öldüğü sanılıyor. Aynı zamanda Rusya’nın müttefiki olan Esat rejiminin demokrasi yanlısı kamuoyu çağrılarına şiddet kullanarak yanıt vermesi, ülkede bir iç savaş başlatmıştı.

Cameron, Moskova’yla yaşanan görüş ayrılıklarına rağmen iki ülkenin Suriyelilerin güvenebilecekleri bir geçiş hükümetine ihtiyaç olduğu görüşünü paylaştığını söyledi.

BM’den de Acil Çağrı

Suriye’deki krize acilen son verme yolunda bir çağrı da BM İnsan Hakları Komiseri Navi Pillay’dan geldi.

Bayda’daki katliamın görüntülerinin ürkütücü olduğunu söyleyen Pillay, muhalefete destek verdiği düşünülen bazı kesimlerin özellikle hedef alındığını söyledi. Pillay ayrıca Esat rejimine bağlı askerlerin batıdaki Kuseyr yakınlarında da yığınak yaptığını, bu bölgede de büyük bir katliam düzenlenebileceğini belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG