Erişilebilirlik

"IŞİD'i Yenmek İçin Daha Fazlasını Yapmalıyız"


B
B

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin IŞİD’i etkisiz hale getirmede daha fazla rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Pazar günü Amerikan NBC televizyonunda konuşan Cameron, “İster Irak’ta olsun isterse Suriye’de, IŞİD’i ve ilan ettiği halifeliği yenmemiz gerektiğinin farkındayız,” dedi.

İngiliz uçakları geçen hafta, koalisyon kuvvetleriyle birlikt Suriye’deki IŞİD hedeflerini bombalamıştı. İngiltere daha önce, koalisyon kuvvetlerine Irak üzerinde keşif uçuşları ve Surie hava sahası üzerinde havadan yakıt ikmali gibi lojistik destek sağlıyordu.

Bu arada Bağdat yakınlarında Cuma gecesi 130’dan fazla kişinin ölümüne yolaçan bombalı saldırının sorumluluğunu üstlendi. Bir araca yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 170’den fazla kişi de yaralanmıştı.Saldırı, son 10 yılın en fazla can kaybına yolaçan eylemi oldu.

Beyaz Saray’dan konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada çoğunlukla Şiiler’in yaşadığı Han Beni Saad’daki bir Pazar yerine düzenlenen saldırının IŞİD’in insanlığa karşı işlediği suçların son bir örneğini teşkil ettiğini bildirdi. Açıklamada, saldırının, Ramazan Bayramı’nı kutlayan sivilleri hedef aldığına da dikkat çekildi.

BM’nin Irak’taki misyonu da yaptığı yazılı açıklamada saldırının medeni davranışların uzağında vahşi bir eylem olduğu kaydedildi.

IŞİD saldırıda Şiileri hedef aldığını bildirdi. Twitter’den yapılan açıklamada intihar bombacısının otomobile üç ton patlayıcı yerleştirmiş olduğu da dile getirildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG