Erişilebilirlik

California’da Ağaçlarda Asılı Bulunan İki Siyah İntihar mı Etti?


Amerika’nın en yüksek nüfuslu eyaleti California’da yetkililer, ağaçlarda asılı halde bulunan iki siyahın intihar edip etmediğini araştırıyor. Los Angeles Bölge Şerifi Ofisi’nden yapılan açıklamada Palmdale’de siyah bir adamın asılı halde bulunmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

San Bernardino Bölge Şerifi Ofisi ise geçen ay Victorville’de ağaçta asılı halde bulunan siyahla ilgili şimdilik şüpheli bir durumun olmadığını belirtti. Bununla birlikte kurbanların yakınları söz konusu iki kişinin intiharlarını gerektiren bir durumun olmadığını ve intihar edecek psikolojide de olmadıklarını kaydediyor. İki ofis de olaylarla ilgili soruşturma yürütüyor.

Palmdale, Los Angeles’ın yaklaşık 100 km kuzeydoğusunda. Victorville ise Palmdale’den yaklaşık 80 km uzaklıkta.

Victorville’de ağaçta asılı bulunan kişinin 38 yaşındaki Malcolm Harsch olduğu açıklandı. Olayın 31 Mayıs’ta gerçekleştiği kaydedildi.

Şerif ofisinden yapılan açıklamada Harsch’ın ölümünde herhangi bir şüpheli durumun görünmediği belirtilmekle birlikte soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. Harsch’ın ailesi ise ölümü şüpheli buluyor, şok olduklarını vurguluyor ve Harsch’ın depresyonda olmadığını belirtiyor.

Aile açıklamasında Harsch’ın gömleğinde kan bulunmasına da dikkat çekti. Açıklamada son dönemde ırk konusundaki gerilime de vurgu yapan aile adalet istediklerini, bahane istemediklerini vurguladı. Aynı gün Harsch’ın George Floyd’un ölümünün protesto edildiği bir gösteriye katıldığı da belirlendi.

Palmdale’de ise polis 24 yaşındaki Robert Fuller’ın ağaçta asılı halde bulunmasını araştırıyor. Polis daha önce olayın intihar gibi göründüğünü kaydetmişti. Bu tespit bölge sakinlerinden tepki çekti.

Cumartesi günü yüzlerce kişi Fuller’a adalet isteğiyle sokaklara döküldü. 100 binden fazla kişi de Fuller’ın ölümüyle ilgili soruşturma talebine imza attı. Bu çerçevede otopsi yapılacak. Yetkililer cinayet dedektiflerinin Fuller’ı ölüme götüren etkenleri araştırdıklarını bildirdi ve konuyla ilgili bilgisi olanların bunları gerekli mercilerle paylaşması çağrısı yaptı. Kız kardeşi de Fuller’ın intihara eğilimi olmadığını ve gerçeği öğrenmek istediklerini kaydetti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG