Erişilebilirlik

California'daki Yangınlarda Ölü Sayısı Yükseliyor


Amerika’nın California eyaletindeki yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 59'a yükseldi. Bölgedeki yangınlar, eyalette bugüne dek görülen en yıkıcı yangınlar oldu.

Yangının küle çevirdiği Paradise kasabasında, 22 arama kurtarma köpeği ve bulunan cesetlerin kimlik tespiti için 460 kişilik bir ekip hızlı DNA testi sistemlerini kullanıyor. Yaklaşık 27 bin nüfuslu olan kasabada 7 binden fazla ev yangınla birlikte yok oldu.

Yetkililer kasabada halen 130'dan fazla kişinin de kayıp olduğunu arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söylüyorlar.

Arama kurtarma ekipleri çalışmalarına devam ediyor
Arama kurtarma ekipleri çalışmalarına devam ediyor

Bölge Şerifi Honea, şu ana kadar hayatını kaybeden kişilerden 47'sinin DNA testleri sonucu kimlik tespitlerinin yapıldığını söyledi.

Öte yandan yangın halen daha etkili olmaya devam ediyor. İtfaiye yetkilileri bazı bölgelerde yangının kontrol altına alındığını ancak özellikle yüksek dağlık bölgelerde alevlerin etkili olmayı sürdürdüğünü söylüyorlar. Meteoroloji uzmanları bölgeye yağmurların ancak önümüzdeki haftasonuna doğru gelmesinin beklendiğini belirtiyorlar.

Başkan Donald Trump, Twitter hesabından yayınladığı mesajında, California Valisi ile görüştüğünü ve kendilerinin ve California halkının yanında olduklarını söyledi. Trump ayrıca Federal Acil Durumlar Dairesi yetkililerinden de yangın felaketine ilişkin bilgiler aldı.Öte yandan eyalet genelinde “Kamp ateşi” yangını haricinde devam eden irili ufaklı diğer yangınlarda da iki kişi hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG