Erişilebilirlik

California’daki Tekne Yangınında Umutlar Tükendi: 34 Ölü


ABD’nin Güney California açıklarında bir dalış teknesinde çıkan yangında kayıp olan 34 kişiden 20'sinin cesedi çıkarıldı. 14 kişininse cansız bedenleri bulundu ancak çıkarılamadı. Sahil güvenlik yetkilileri, arama kurtarma çalışmalarının sona erdirildiğini duyurdu.

Çıkarılan cesetlerin 11 kadın ve 9 erkeğe ait olduğu tespit edildi. Kimlik tespiti içinse hızlı DNA testi uygulanacağı açıklandı. Yetkililer, geminin enkazında kalan 14 cansız bedeninse, hava ve deniz koşulları elverince çıkarılacağını söyledi.

33 turisti dalış için Channel Adaları’ndan Santa Cruz adası açıklarına taşıyan teknede dün sabaha karşı 3.00 sularında yangın çıkmıştı.

Nasıl başladığı hala bilinmeyen yangını fark eden ve üst güvertede olan mürettebattan beşi denize atlayarak kurtulmuştu. Teknede kalan mürettebattan bir kişi ve turistlerse alt güvertede uyuyordu.

Gemiden atlayarak kurtulan beş kişiden ikisinin hafif yaralı olduğu öğrenildi.

The Conception adlı geminin 1970’lerden bu yana dalış teknesi olarak kayıtlı olduğu açıklandı. Sahil Güvenlik kayıtlarına göre son beş yılda işaret edilen güvenlik ihlallerinin bazıları yangınlara müdahaleyle ilgiliydi. 2016’da gemide yapılan kontroller üzerine kadırgadaki ısı detektörü değiştirilmiş, 2014’te de yangın hortumunda sızıntı tespit edilmişti.

Haber ajansı Associated Press’e bilgi veren eski müşterilerse, seyahat ettikleri geminin güvenli olduğunu söyledi. Mürettebatın güvenlik talimatlarını tek tek anlattığını belirten müşteriler, en alt güvertedeki uyuma kabinlerinin rahat ama dar olduğuna ve yukarı çıkmak için çok dar bir merdiven tırmanmak gerektiğine dikkat çekti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG