Erişilebilirlik

California Yangınları Kontrol Altına Alınamıyor


Amerika’nın California eyaletinin güneyindeki orman yangınları giderek daha geniş bir alana yayılıyor.

Yetkililer, kuru hava ve şiddetli rüzgarın Los Angeles yakınlarında birden fazla noktada bu hafta içinde çıkan yangınları söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını belirtirken, alevlerin dev boyutlara ulaşabileceği uyarısında bulundu.

California Yangınları Kontrol Altına Alınamıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

California itfaiye müdürü Ken Pimlott, “Açık konuşayım, mevcut hiçbir kaynak, tahmin edilen koşullarla başa çıkmada yeterli değil” dedi.

İtfaiye yetkilileri, halktan teyakkuzda olmalarını ve ilk tehlike anında bulundukları yeri terketmelerini istedi.

Bugün sabah itibariyle Los Angeles ve Ventura ilçelerinde 4 şiddetli yangın devam ediyordu.

Bunlardan en şiddetlisi Los Angeles’in 90 kilometre kuzeybatısındaki yangın. Yangında 40 bin hektarın üzerinde bir alan kül oldu ve 150 bina yıkıldı.

Yangınlar Los Angeles’ın lüks semtlerinden Bel-Air’e de sıçradı. Yangın nedeniyle çok sayıda otoyol geçici olarak kapatıldı. Getty Center sanat müzesi de içerideki eserlerin zarar görmemesi için kepenk indirdi.

Los Angeles’ta yüzlerce okulda da bugün eğitimlere ara verildi.

Güney California’da özellikle kış yağmurlarının öncesinde yılın bu zamanında orman yangınlarına sık rastlanıyor. 2017, California’da yangınlar açısından özellikle kötü bir yıl oldu. Birkaç hafta önce kuzey California’daki yangınlarda 44 kişi hayatını kaybetmiş, 8 bin 900 ev ve diğer bazı binalar kül olmuştu.

California Orman ve Yangın Koruma Dairesi, eyalette bu yılki yangınlarda şimdiye kadar 400 bin hektarın üzerinde alanın küle döndüğünü açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG