Erişilebilirlik

California'da Önseçim Heyecanı


California'da Önseçim Heyecanı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:13 0:00

Amerika’da başkanlık önseçimleri bugün, ülkenin en kalabalık eyaleti California’daki oylamayla sona eriyor. Demokrat cephede, eski First Lady ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın adaylığı, resmen olmasa da, kesinleştirmesi beklenirken, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını garantileyen milyarder işadamı Donald Trump, ülkedeki siyasi tartışmaların odağında yer almayı sürdürüyor.

2016 yılı başkanlık seçimlerinde, son önseçimler bugün California’da yapılırken, her iki Demokrat aday da, son dönemde seçim konuşmalarında Cumhuriyetçi Donald Trump’ı hedef aldılar.

Hillary Clinton, “Donald Trump’ın fikirleri sadece farklı değil aynı zamanda tehlikeli boyutta tutarsız. Trump böyle bir göreve ne hazır ne de uygun. Ayrıca başkanlığın gerektirdiği bilgiye, istikrara ve sorumluluğa sahip değil” şeklinde konuştu.

Bernie Sanders ise, “Gerçek sorunlara gerçek çözümleriniz olmadığında, insanları günah keçisi yaparsınız. Trump’ın bizi bölmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Trump ise Clinton’ın e-mail skandalını gündeme getirerek saldırıları geri püskürtüyor.

Donald Trump, “Hillary Clinton’ın hapse girmesi gerek. Bence Clinton konuşma yaparak ve bu konuşmaları uykusu kaçan insanlara pazarlayarak daha fazla para kazanır” şeklinde konuştu.

Meksika kökenli federal bir yargıcın kendisine karşı önyargılı olduğunu söyleyen Trump, seçim mitinglerine katılanların ırklarına dikkat çekiyor.

Trump, “Bakın benim Afrika kökenli Amerikalı’ma! Harika değil mi?” diyor.

Senatör Bob Crocker, “Trump’ın değişmek zorunda kalacağını düşünüyorum” diyor.

Trump’ı destekleyen Senatör Bob Corker, başkanlık seçimleri öncesinde Trump’ın kampanyasında değişim istiyor: “Değişimden geçmesini umuyorum. Ülkemizin gidişatını değiştirmek için elinde büyük bir fırsat var ve bence Trump bu fırsatı iyi değerlendirecek.”

Uzmanlar, Clinton ve Trump arasındaki çekişmenin zorlu geçeceğini söylüyor.

Amerikan Enterprise Enstitüsü'nden Norman Ornstein, “Karşımızda güvenilmeyen, sevilmeyen iki aday var. Bu adaylar arasında kıran kırana bir yarış yaşanacak” şeklinde konuşuyor.

Bu kıran kırana yarışın, Clinton’ın Demokrat Parti adaylığını kesinleştirmesiyle bugünden itibaren başlaması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG