Erişilebilirlik

California'da Artçı Sarsıntılar Sürüyor


California eyaletinde dün meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından eyalette 100’ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. Los Angeles kenti dünkü depremin en çok hissedildiği yerlerden biri olmuştu

California eyaletinde dün meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından eyalette 100’ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. Los Angeles kenti dünkü depremin en çok hissedildiği yerlerden biri olmuştu.

Amerikan Jeolojik Araştırma Dairesi bugünkü artçı sarsıntıların en büyüğünün 3,4 büyüklüğünde olduğunu ve Orange ilçesine bağlı La Habra kentinde meydana geldiğini bildirdi.

Depremde ağır hasar ya da yaralanma olayı yaşanmadı. Ancak 50 kadar kişi geçici olarak evlerinden tahliye edildi.

Altyapı güvenliği uzmanları köprüleri, barajları, demiryollarını ve diğer yapıları hasar olasılığına karşı incelemeye aldı.

Dünkü depremin merkez üssünün Los Angeles’ın 32 kilometre güneydoğusundaki Brea kenti yakınlarında olduğu bildirildi. Merkez üssüne yakın yerlerde binaların camları kırıldı, doğal gaz sızıntıları meydana geldi ve su boruları patladı. Yine aynı bölgede heyelan olayı bildirildi.

Los Angeles’ta geçen hafta da 4,4 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. California eyaleti, Büyük Okyanus’u Japonya kıyılarına kadar çevreleyen “Ateş Çemberi” adı verilen bir deprem kuşağı üzerinde. Japonya’da 2011 yılında yaşanan büyük depremin yarattığı dalgalar, Amerika’nın batı kıyılarına kadar ulaşmıştı.

California eyaletinin güneyindeki en büyük deprem 1994’te olmuştu. 6,7 büyüklüğündeki Northridge depremi can ve milyarlarca dolarlık mal kaybına yol açtı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG