Erişilebilirlik

California Hilary Kasırgası'nın ardından toparlanmaya çalışıyor


Hilary kasırgası 1939'dan bu yana California'yı vuran en büyük tropik kasırga oldu.
Hilary kasırgası 1939'dan bu yana California'yı vuran en büyük tropik kasırga oldu.

Meksika'nın Baja California Yarımadası ve California’nın güneyini etkisi altına alan Tropik Fırtına Hilary, rekor kıran şiddetli yağışların ardından sokakları su altında bıraktı, elektrik hatlarını devirdi ve toprak kaymalarına neden oldu.

Tropik Fırtına Hilary, hafta sonu Güney Californiya’yı şiddetli yağmur ve rüzgarlarla etkiledikten sonra şimdi kuzeye, Oregon ve Idaho’ya doğru ilerliyor. Ulusal Kasırga Merkezi, Hilary’nin bu eyaletleri vurduğunda şiddetli yağış ve sel tehlikesi olabileceğini bildirdi.

Hilary’nin vurduğu bölgeler için de tehlike henüz geçmiş değil. Ulusal Kasırga merkezi, etkilenen bölgelerde “hayatı tehdit eden ve yerel düzeyde felaketlere yol açabilecek sel tehlikesinin devam edeceği” uyarısında bulundu.

Pazartesi öğleden sonra, Washington, Oregon, California, Nevada, Idaho, Arizona ve Utah eyaletlerinin bazı bölgelerinde sel uyarıları hala geçerliydi. Nevada, Idaho, Montana ve Utah bölgelerinde ise şiddetli rüzgarlara karşı uyarılar yapıldı.

California Hilary Kasırgası'nın ardından toparlanmaya çalışıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00

ropik fırtınanın etkisini azaltarak kuzeybatı yönüne ilerlemesi, bölgenin aynı zamanda orman yangınlarıyla mücadele ettiği bir döneme denk geliyor. Bu yangınlar Seattle ve Portland gibi şehirlerde hava kalitesini olumsuz etkilemiş durumda.

Günler öncesinden önlemlerin alındığı Hillary Kasırgası nedeniyle ABD’de ölüm veya ciddi yaralanma kaydedilmedi. Meksika yetkililerine göre, Cumartesi günü ailesiyle birlikte bir dereyi geçerken sürüklenen bir kişi, hayatını kaybetti.

Hilary Kasırgası, sahil bölgelerine 10 ila 12 cm arasında yağış bırakırken, dağlık bölgelerde yağış miktarı 25 cm’i aştı.

Ulusal Meteoroloji Servisi’ne göre, Pazar günü Los Angeles merkezi ve Burbank ile Santa Barbara havaalanları gibi bölgelerde 20 Ağustos tarihine göre rekor düzeyde yağış düştü.

Ulusal Meteoroloji Servisi uzmanı Richard Thompson, Hillary kasırgasını Güney California’da 25 Eylül 1939’dan bu yana yaşanan ilk tropik fırtına olarak nitelendirdi.

Elektrik kesintileri, toprak kaymaları ve yol çökmelerine neden olan kasırganın ardından, California Eyaleti Ulaştırma Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, eyaletin güneyinde çalışmalarını sürdürüyor.

Forum

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG