Erişilebilirlik

California’da Silahlı Saldırı: 8 Ölü


California eyaletinin San Jose kentindeki bir tren bakım istasyonunda silahlı saldırı düzenlendi. Polis yetkilileri, bir kişinin ateş açması sonucu 8 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu bildirdi.

Olayın meydana geldiği Santa Clara bölgesinin şerif yardımcısı Russell Davis gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırganın öldüğü bilgisini verdi. Davis ilk açıklamasında, ‘’Çok sayıda yaralı ve can kaybı var’’ demiş ancak tam sayı vermemişti. Davis'in ofisinden daha sonra yapılan açıklamadaysa ölü sayısı saldırgan hariç 8 olarak açıklandı.

Saldırının yerel saatle sabah 7’de Santa Clara Valley Ulaştırma İdaresi (VTA) tarafından işletilen bir hafif raylı tren bakım istasyonunda düzenlendiği belirtildi.

San Jose Belediye Başkanı Sam Liccardo, ‘’Saldırgan artık tehdit oluşturmuyor ve tesis boşaltıldı’’ diye yazdı.

Davis düzenlediği basın toplantısında, en az bir patlayıcının bulunmasının ardından bir bomba imha ekibinin bölgede arama yaptığını söyledi.

Davis, saldırganın nasıl öldüğünü ya da olay yerine çağrılan polis memurlarının silahlarını ateşleyip-ateşlemediğini söylemedi.

Yetkililer, silahlı saldırgan ve sekiz kurbanın da kentin havaalanı yakınlarında bulunan VTA’in çalışanları olduğunu söylediler.

Yetkililer saldırganın adını ya da yaşını açıklamadı ancak San Jose Mercury News ve diğer medya kuruluşları bu kişinin, bakım görevlisi olan 57 yaşındaki Samuel Cassidy olarak duyurdu.

Cassidy’in elektronik tamircisi olduğu ve en az 2012'den beri burada çalıştığı bildirildi.

Yerel televizyon kanalı KTVU-TV, Cassidy'nin 10 yıldır evli olduğunu ve 2009 yılında boşandığını bildirdi.

Olaydan saatler sonra, San Jose'nin güneydoğusundaki bir çıkmaz sokakta, şüphelinin evinin önünde çok sayıda itfaiye, polis ve bomba imha aracı hala park halindeydi.

İki bomba imha teknisyeni çiftlik tarzı eve girerken, evin yakınındaki sokakta patlayıcı tespit robotu hazır tutuldu.

İstasyonu işleten VTA'in yönetim kurulu başkanı Glenn Hendricks de, saldırının, istasyonun operasyonlar ve kontrol merkezinde değil, işçilerin araçlar üzerinde bakım yaptığı kısımda olduğunu belirtti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın silahlı saldırı hakkında bilgilendirildiği ve personelinin yerel yetkililerle yakın temas halinde durumu izlemeyi sürdürdüğü belirtildi.Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kalplerimiz kurbanlar ve aileleri ile birlikte’’ dedi.

Yaklaşık 1 milyon nüfuslu San Jose, ABD’nin en büyük teknoloji şirketlerinin bazılarına ev sahipliği yapan ve teknolojik yeniliklerin ve icatların küresel merkezlerinden biri olarak kabul edilen Silikon Vadisi’nin merkezinde bulunuyor.

Silah sahipliğinin en yüksek olduğu ülkelerden ABD'de ateşli silahların kullanıldığı toplu saldırılar sık sık yaşanıyor. Mart ayında Georgia eyaletinin Atlanta kenti civarında masaj salonlarına düzenlenen saldırılarda altısı Asya kökenli kadın olmak üzere 8, bu saldırının üzerinden daha bir hafta geçmeden Colorado eyaletinin Boulder kentinde bir süpermarkette ateş açılması sonucu da 10 kişi yaşamını yitirmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG