Erişilebilirlik

California'da Engelli Merkezine Silahlı Saldırı


California eyaletinin San Bernardino ilçesinde engellilere eğitim veren bir merkeze silahlı saldırganların düzenlediği saldırıda en az 14 kişi öldürüldü, 17 kişi yaralandı.

Polis zanlıların ikisinin çıkan çatışmada öldürüldüğünü açıkladı. Saldırganların kimliği ya da gerekçeleri açıklanmadı. Ancak ölü ele geçirilen zanlılardan birinin kadın olduğu ve ikisinin de "taktik muharebe giyimli" oldukları açıklandı. Üçüncü saldırgan olduğu düşünülen kişi aranıyor.

Zanlılardan ikisinin çatışmada ölü ele geçirildiği araç
Zanlılardan ikisinin çatışmada ölü ele geçirildiği araç

Los Angeles’ın bir saat doğusunda bulunan ilçenin emniyet müdürü Jarrod Burguan, gazetecilere yaptığı açıklamada saldırganların merkeze “cinayet amaçlı” girdiklerini söyledi. Burguan, saldırganların uzun namlulu silahlar kullandığını sözlerine ekledi.

Olayı “iç terör” olayı diye niteleyen emniyet müdürü, saldırı amacının netleşmediğini belirtti. Burguan, ölü ve yaralıların merkez çalışanları ya da müşteriler olup olmadığını da açıklamadı.

Olay yerine giden bir FBI yetkilisi, uluslararası terör bağlantısı da henüz bulamadıklarını bildirdi.

40 yıl önce kurulan Inland Bölgesel Merkezi adlı tesis, doğuştan ya da sonradan engelli kişilerin hayati gereksinimlerini karşılamaları için eğitim sağlıyor.

CBS televizyonuna demeç veren Başkan Barack Obama, Amerika’da ateşli silahlarla yaşanan kitlesel saldırıların dünyanın hiçbir yeriyle benzerlik taşımadığını söyledi. Obama, bu tarz olayların yaşanmasına yol açan silahlanmaya karşı önlemler alınması için tüm siyasi partilerin temsilcilerine bir araya gelme çağrısında bulundu.

Olayın ardından Twitter hesabı üzerinden açıklama yayınlayan Demokrat Partili Başkan aday adayı Hillary Clinton, bu olayı “normal kabul edemeyeceğini, silahların yol açtığı şiddetin bir an önce durdurulması gerektiğini” söyledi.

Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen Başkan aday adayı Donald Trump da, olayın kötü görünüm verdiğini söyledi, güvenliği sağlamaya çalışan polislere teşekkür etti.

Amerika'da son aylarda silahlı saldırıların sayısında büyük bir artış yaşandı. Geçen hafta Planned Parenthood adlı aile planlama merkezine giren bir silahlık saldırgan biri polis üç kişiyi öldürdü. Ekim ayında bir silahlı saldırgan Oregon'da bir üniversitede dokuz kişiyi öldürürken, Haziran'da da Güney Carolina'da beyaz bir ırkçı genç, siyahların gittiği bir kilisede dokuz kişiyi öldürmüştü.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG