Erişilebilirlik

Calderon: “Uyuşturucu Çeteleriyle Savaşa Devam”


Uyuşturucu çeteleri tarafından bu hafta öldürülen gazeteciler Ana Maria Marcela Yarce Viveros ile Rocio Trapaga Gonzales
Uyuşturucu çeteleri tarafından bu hafta öldürülen gazeteciler Ana Maria Marcela Yarce Viveros ile Rocio Trapaga Gonzales

Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon, ülkeyi kana bulayan uyuşturucu çeteleriyle görevinin sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.

Calderon, askeri operasyonlara ara verilmesi durumunda, sadece küçük kentlerin değil tüm ülkenin uyuşturucu kartellerinin kontrolüne geçeceğini ileri sürdü.

Çetelerin yerel yönetimlere ve polis teşkilatına sızdığını söyleyen devlet başkanı, kanser olarak nitelediği uyuşturucu kartelleriyle ancak ordunun başa çıkabileceğini savundu.

Yeni bir kamuoyu araştırması, Meksikalıların yarıdan fazlasının hükümetin uyuşturucu kaçakçılarıyla mücadelesinin etkin olmadığına inandığını gösteriyor.

Calderon’un görev yaptığı 5 yıl içinde uyuşturucu kartelleriyle mücadele on binlerce kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

Ülkeyi aralarında bölen on uyuşturucu kartelinden birinin lideri dün Teksas sınırı yakınında, bir polisle birlikte ölü bulundu. Amerika, “Metro 3” takma adıyla bilinen Gulf karteli lideri Samuel Flores Borrego’nun başına 5 milyon dolar ödül koymuştu. Borrego ile polisi kimin vurduğu bilinmiyor.

XS
SM
MD
LG