Erişilebilirlik

Çağaptay: 'Rusya İdlib'i Türk-Amerikan İlişkilerinin Seyrine Endeksledi'


Çağaptay: 'Rusya İdlib'i Türk-Amerikan İlişkilerinin Seyrine Endeksledi'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:10:34 0:00

Suriye’de son dönemde Türkiye’nin yakından takip ettiği iki önemli konu başlığı var. Biri Fırat’ın doğusunda Türkiye’nin güvenlik kaygılarını gidermek üzere üzerinde mutabık kalınan güvenlik mekanizması, diğeri de İdlib’de yaşanan gelişmeler.

Washington Enstitüsü Yakın Doğu Araştırmaları Türkiye Direktörü Soner Çağaptay VOA Türkçe’ye yaptığı değerlendirmede güvenlik mekanizmasının Amerika ve Türkiye için “kazan kazan” durumu olduğunu vurguladı.

Çağaptay güvenli bölge konusunda koordinasyonun ABD’nin Ortadoğu’daki kuvvetlerinden sorumlu olan Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM yerine EUROCOM üzerinden yürütülmesinin iki tarafı güvenli bölge konusunda birbirine yaklaştırdığı değerlendirmesinde bulundu.

Soner Çağaptay İdlib’de son dönemde tırmanan çatışmalar ve Rusya’nın tavrı için de Moskova’nın İdlib’deki gelişmeleri Türk-Amerikan ilişkilerinin seyrine endekslediği değerlendirmesini yaptı.

Soner Çağaptay Rusya’nın bundan sonraki dönemde İdlib’de baskıyı arttıracağı ve mülteci kartını kullanacağı öngürüsünde bulundu. Söyleşinin tamamını yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz.

  • 16x9 Image

    Begüm Dönmez Ersöz

    Begüm Dönmez Ersöz medyadaki kariyerine 2006’daki İsrail-Lübnan savaşı sırasında CNN Türk’te simultane tercüman ve muhabir olarak başladı. 2014-2018 yılları arasında dış haber müdürü olarak görev yaptığı kanalda dış politika ve uluslararası diplomasiye ilişkin haberler hazırladı, özel röportajlar yaptı. IŞİD’le mücadele operasyonları döneminde çatışma bölgeleri dahil sahadaki ekibi yönlendirdi, ABD’de başkanlık seçimleri gibi özel yayınları yönetti. Merkezi Atlanta’da bulunan CNN’in editoryal, liderlik ve dijital gazetecilik programlarına katıldı. Boğaziçi Üniversitesi’nin gururlu mezunlarından. Begüm Dönmez Ersöz 2018’de göreve başladığı VOA Türkçe’de ABD dış ve iç siyasetinden uluslararası diplomasiye uzanan geniş bir alanda haber, röportaj ve yayın yapıyor. VOA Türkçe’nin Beyaz Saray ve Kongre muhabirliği görevini yürütüyor. Simultane çeviri ve gazetecilik becerilerini aynı potada eritebildiği bir işi olduğu için mutlu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG