Erişilebilirlik

Büyükelçi'nin Washington'a Dönmesi Memnunluk Yaratır


Büyükelçi'nin Washington'a Dönmesi Memnunluk Yaratır
Büyükelçi'nin Washington'a Dönmesi Memnunluk Yaratır

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley Büyükelçi Namık Tan'ın Washington'a dönmesinin memnluk yaratacağını söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley Büyükelçi Namık Tan'ın Washington'a dönmesinin memnluk yaratacağını söyledi.

Crowley, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi'nin dönmesini teşvik ettiklerini, Büyükelçi'nin Washington'da bulunmasının önemli olduğunu, ancak bu kararı Türkiye'nin vereceğini söyledi.

Türkiye, geçen ay Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin tasarının Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nda onaylanmasının arından Büyükelçi Namık Tan'ı istişareler için Ankara'ya çağırmıştı. Uzun bir aradan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 - 13 Nisan tarihlerinde Washington’da yapılacak nükleer zirveye katılacağını ve Büyükelçi Namık Tan’ın da Washington’a döneceğini belirtti.

Günlük basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, "Türkiye'yle konuşmaya devam ediyoruz. Sadece Amerika'daki siyasi durumu değil, Türkiye'yle Ermenistan'ın geçen yıl imzaladıkları protokollere ilişkin karşılıklı sorumluluklarını yerine getirmeleri ve ilişkileri normalleştrimeleri için atmaları gereken adımları da konuşuyoruz. Bu önemli adımları atmalarını teşvik ediyoruz," dedi.

XS
SM
MD
LG