Erişilebilirlik

Büyükelçilik Konutu Önündeki Kavgaya Karışan İki Türk Suçunu Kabul Etti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayında Washington’a yaptığı ziyaret sırasında Türk Büyükelçiliği konutu önünde protestocularla kavgaya karışan iki Türk tutuklu sanık suçunu itiraf etti.

Virginia’da yaşayan 45 yaşındaki Sinan Narin ve New Jersey’de yaşayan 50 yaşındaki Eyüp Yıldırım, District of Columbia Üst Mahkemesi’nde haklarındaki “ciddi yaralanmaya neden olan saldırı” suçlamasını ayrı ayrı kabul etti.

Narin ve Yıldırım hakkında bir yıl bir gün hapis cezasının istenebileceği belirtiliyor.

Çoğunluğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ekibinden olan 19 kişi, 16 Mayıs’ta Türk Büyükelçiliği konutu önünde protestoculara saldırmakla suçlanmış ve haklarında dava açılmıştı. Bu kişilerin tamamı, 15 yıla kadar hapis cezasıyla sonuçlanabilecek bir suç olan, şiddet suçu işlemeye teşebbüsle suçlanmıştı. Bazıları hakkında ise öldürücü silahla saldırma gibi ek suçlamalar yapılmıştı.

Arbede, Başkan Donald Trump’la Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beyaz Saray’daki görüşmesinden hemen sonra büyükelçilik konutu önünde meydana gelmişti.

Amerika’nın Sesi tarafından çekilen olayların görüntüleri bazı güvenlik görevlilerinin ve Erdoğan’ın destekçilerinin küçük bir protestocu gruba fiziksel müdahale ettiğini gösteriyordu.

Görüntülerde, siyah takım elbiseli kişiler ve diğerlerinin kaldırıma düşen bir kadına tekme atması, bir başkasının kadınlardan birinin boğazını sıkarak yere fırlatması, elinde megafonlu bir başka göstericinin de yüzünden defalarca tekmelenmesi gibi detaylar yer alıyordu.

Polis yetkilileri, protestocuları korumada ve saldırganları uzaklaştırmada zorlanırken, bazı şüphelilerin yetkilileri atlatarak saldırılarını sürdürdüğü de görülüyordu.

Türk Büyükelçiliği, Erdoğan’ın korumalarının olay sırasında nefsi müdafaada bulundukları ve protestocuların ise PKK’lı olduğu şeklinde açıklama yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Eylül ayında tutuklu Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım’i kaldıkları cezaevinde ziyaret etmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG