Erişilebilirlik

Türkiye’nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman BM'ye Atandı


Türkiye’nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman BM'ye Atandı
Türkiye’nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman BM'ye Atandı

Türkiye’nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tarafından BM Siyasi İşler Bölümü Siyasal ve Arabuluculuk Birimi Direktörlüğü’ne atandı.

2008 yılından buyana Türkiye’nin Yeni Delhi Büyükelçisi olan Levent Bilman, daha önce de BM nezdindeki daimi temsilcilikte de görev yaparak, kriz yönetimi ve çatışmaların önlenmesi konularında çalıştı.

Ankara’da Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, görevine yılbaşında başlaması beklenen Büyükelçi Bilman'ın BM Genel Sekreter Siyasi Yardımcısı'na bağlı olarak sürdüreceği Siyasa ve Arabuluculuk Direktörlüğü görevinde, BM Genel Sekreter Yardımcısı'nın danışmanlığını yapacağı belirtildi.

Büyükelçi Bilman, çatışmaların önlenmesi, arabuluculuk ve barışın inşası başta olmak üzere uluslararası ilişkileri ilgilendiren konularda BM Genel Sekreter Yardımcısı'nın danışmanlığını yapacak, politika belirlenmesine katkıda bulunacak, BM'nin arabuluculuk çalışmalarını yürütecek, BM birimlerine siyasi analiz hazırlayacak. Büyükelçi Bilman ayrıca, Genel Sekreter adına bölgesel örgütlerle ilişkileri yürütecek, Güvenlik Konseyi, Genel Kurul ve Barışı İnşa Komisyonu'nun Genel Sekreterlik’le koordinasyonunu sağlayacak.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Türkiye’nin, son yıllarda uluslararası kuruluşlarda başarılı çalışmalar yaptığı belirtilerek şöyle denildi:

“Bu başarı, Türkiye'nin artan etkinliğinin ve yumuşak gücünün somut bir göstergesidir. Büyükelçi Levent Bilman'ın Siyasal ve Arabuluculuk Birimi Direktörlüğüne atanması, aynı zamanda Türkiye'nin arabuluculuk konusunda üstlendiği girişimlerin ve öncü konumunun tezahürünü teşkil etmektedir. Büyükelçi Levent Bilman'ın anılan göreve atanması ülkemizin BM'ye sağlamakta olduğu katkıların daha da güçlendirilmesini sağlayacaktır. Bir Türk diplomatının daha BM'de önemli bir siyasi göreve seçilmesinden duyduğumuz memnuniyeti yineler, Büyükelçi Bilman'ın önümüzdeki yıl üstleneceği yeni görevinin hayırlı olmasını dileriz.''

XS
SM
MD
LG