Erişilebilirlik

Biden, Bush ve Clinton Anma Töreninde


Biden, Bush ve Clinton Anma Töreninde
Biden, Bush ve Clinton Anma Töreninde

Başkan Yardımcısı Joe Biden ile iki eski başkan Pennsylvania’daki anma törenine katıldı.

11 Eylül 2001’deki terör saldırıları sırasında kaçırılan uçaklardan United havayolu şirketine ait 93 sefer numaralı uçak, Pennsylvania eyaletinin Shanksville kenti yakınlarında düşmüştü.

Uçağın teröristlere müdahale eden yolcuların kokpitte kontrolü ele geçirme girişimi sırasında düştüğü sanılıyor. Olayda uçakta bulunan yolcu ve mürettebat 40 kişiden kurtulan olmamıştı.

Teröristler kaçırdıkları 4 uçaktan ikisini New York’taki İkiz Kuleler’e, birini ise Washington’da Pentagon olarak bilinen Savunma Bakanlığı binasına çarptı. Pennsylvania’da düşen uçağın hedefinin Kongre veya Beyaz Saray olduğu tahmin ediliyor

Başkan Yardımcısı Biden ile iki eski başkan George Bush ve Bill Clinton, uçağın düştüğü yerde ölenler için yapılan anıtın açılış törenine katıldı. Beyaz mermer anıt, teröristlerin uçağı New York ve Washington’da bir yere çarpmalarını önlemek için yolcuların hayatlarını feda etmelerini simgeliyor.

Eski Başkan Bush, törende yaptığı konuşmada, yolcu ve mürettebatın hava korsanlarına direnmelerini terörizmle ilk mücadele olarak niteledi. Bill Clinton ise ölenlerin yapılması gereken şeyi yaptıklarını söyledi ve hem Bush hem de Başkan Obama’ya ülkeyi yeni terör eylemlerine karşı savundukları için teşekkür etti.

Obama ise saldırıların 10. yıldönümü öncesi Washington’da binlerce askerin gömülü olduğu Arlington askeri mezarlığını ziyaret etti. Başkan haftalık radyo konuşmasında da ölenlerin yakınlarına tekrar başsağlığı diledi; saldırı mağdurlarına yardım eden sağlık teknisyenleri, itfaiyeciler ve polislerden övgüyle söz etti.

11 Eylül’de, el Kaide militanlarının kaçırdıkları yolcu uçaklarıyla New York ve Washington’da yaptıkları eylemlerde 3 bin kişi öldü.

Uçak düştükten birkaç dakika sonra çekilmiş bir video:

Anıtın yapım aşamasında belirli aralıklarla çekilmiş filmi:

XS
SM
MD
LG