Erişilebilirlik

Burundili Robot Yarışması Ekibi Kayıplara Karıştı


Kayıp Burundi ekibinden iki üye, yarışmaya neredeyse katılamayacak olan Afgan kız robot takımı yanlarından geçerken görünüyor
Kayıp Burundi ekibinden iki üye, yarışmaya neredeyse katılamayacak olan Afgan kız robot takımı yanlarından geçerken görünüyor

Amerika’nın başkenti Washington’da Uluslararası Robot Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan Burundi ekibinden 4’ü erkek 2’si kız 6 çocuk yarışmanın dün sona ermesiYle birlikte kayıplara karıştı. Çocuklardan 16 ve 17 yaşındaki ikisinin Amerika’dan Kanada’ya geçtikleri tespit edildi. Amerikan polisi konu ile ilgili soruşturma başlattı. Kanada polisi çocukların ülkeye giriş yapıp yapmadıkları konusunda şu aşamada bilgi verebilecek aşamada olmadıklarını bildirdi. Kayıp diğer dört çocuğun da 17 ve 18 yaşlarında oldukları açıklandı.

Çocukların kaybolması, organizatörün polisi arayıp durumu bildirmesi sonucu ortaya çıktı. Kaybolan çocukların Trinity Üniversitesi’nde kaldıkları odanın anahtarını kendilerine rehberlik eden öğretmenin çantasına bıraktıkları, odadan eşyalarını aldıkları ifade ediliyor. Organizasyonu gerçekleştiren şirket çocukların yarışma alanı ve kaldıkları okul yurdu arasındaki ulaşımlarının da tamamen kendileri ve rehber öğretmenler tarafından yapıldığını açıkladı.

Gençler arasında düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması’na 150 ülkeden genç öğrenciler katıldı. Afganistan ekibinin vize alamaması haber olmuş ve Başkan Donald Trump’ın araya girmesi sonucu Afgan ekibine yarışmaya gelebilmeleri için Amerika vizesi verilmişti.

Kayıp çocukların ülkesi Burundi, yıllardır iç savaşla boğuşuyor. Nisan 2015’ten bu yana ülkedeki şiddet olayları nedeniyle en az 700 kişi hayatını kaybetti. 400 bin kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Washington’daki Burundi Büyükelçiliği de bir robot yarışması olduğundan ve yarışmaya Burundi’den bir ekibin katıldığından haberleri olmadığını duyurdu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG