Erişilebilirlik

Burkina Faso'da Türk Restoranına Saldırı


Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da, ‘Aziz İstanbul’ adlı bir Türk restoranına silahlı saldırı düzenlendi. Görgü tanıklarına göre silahlı saldırganlar kamyonetle restorana gelerek dışarıdaki müşterilerin üzerine ateş açtı.

Olayı terör saldırısı ilan eden yetkililer, güvenlik görevlilerin iki saldırganı da öldürdüğünü açıkladı. Saldırıda 18 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi, biri Türk en az sekiz kişi yaralandı. Ölenler arasında bir Türk ve bir Fransız vatandaşı bulunuyor.

Burkina Faso'da Türk Restoranına Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

Burkina Faso da, bölgedeki diğer birçok ülke gibi cihatçı grupların hedefi oluyor. Saldırıların büyük bölümü ülkenin Mali ile olan kuzey sınırında gerçekleşiyor.

2016’nın Ocak ayında da yine başkentte bir otel ve restoran hedef olmuş, 30 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı Mağrip El Kaidesi üstlenmişti.

Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı

Ankara, terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur" dendi. Bakanlık, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Burkina Faso halkına başsağlığı diledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG