Erişilebilirlik

Sibel Bülay: "İstanbul Alternatif Ulaşıma Yönelmeli"


Sibel Bülay: "İstanbul Alternatif Ulaşıma Yönelmeli"
Sibel Bülay: "İstanbul Alternatif Ulaşıma Yönelmeli"

Washington’daki Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) EMBARQ adlı programıyla İstanbul’da da sürdürülebilir kent ulaşımı projesi yürütüyor. EMBARQ’ın Türkiye Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi Türkiye (SUM-Türkiye) Direktörü Sibel Bülay aynı zamanda Enstitü’nün sponsorluğunu yaptığı İstanbul filminin yapımcısı. Film, geçtiğimiz günlerde 19’uncu Washington Çevre Filmleri Festivali’nde gösterildi. Filmin yönetmeni Aslıhan Ünaldı'yla birlikte Washington'a gelen Sibel Bülay, filmin gösterimlerinden sonra izleyicilerin sorularını yanıtladı, proje hakkında bilgi verdi.

Sibel Bülay'la İstanbul'un ulaşım sorunu, trafik kargaşası, keyifli deniz ulaşımı, otobüs ve metro sistemi ve bisiklete geçişin ne kadar gerçekçi olduğu konusunda sohbet ettik. Bülay ayrıca film projesini nasıl hayata geçirdiklerini, insan unsurunu vurgulamaya nasıl özen gösterdiklerini ve 70 saatlik çekim yaptıklarını anlattı.

Sibel Bülay'la Hülya Polat'ın yaptığı söyleşiyi aşağıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

EMBARQ Türkiye, Meksika, Brezilya, Hindistan ve Colombia'da çevreyle uyumlu ve mali olarak sürdürülebilir ulaşım çözümleri uygulayarak halkın yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. Mühendislik ve mimarlıktan, hava kalitesine, coğrafyadan gazeteciliğe, sosyolojiden medyaya kadar çok çeşitli alanlarda 100’den fazla uzmanla çalışan EMBARQ, büyük kentlerde çevreyle dost çözümler üretiyor.

Ayrıca İstanbul filminden bir bölüm izlemek isterseniz Hülya Polat'ın Gökkuşağı adlı bloğuna aşağıdaki adresten bakabilirsiniz:

http://blogs/voanews.com/turkish/gokkusagi/2011/03/18/cevre-filmleri-festivalinde-istanbul/

XS
SM
MD
LG