Erişilebilirlik

Brüksel'de Terör Alarmının İkinci Günü


Askerler Brüksel'in ana caddelerinden birinde devriye geziyor
Askerler Brüksel'in ana caddelerinden birinde devriye geziyor

Belçika’nın başkenti Brüksel’de alınan sıkı güvenlik önlemleri ve en üst seviyeye çıkarılan terör alarmı ikinci gününe girdi. Metro sistemi bugün de kapalı tutulurken boş sokaklarda güvenlik güçlerinin devriye gezdiği gözleniyor

Brüksel'de yetkililer yeni önlemler almaya gerek olup olmadığını kararlaştırmak üzere bugün yeniden toplanacak.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, ‘Gerçek bir tehdit var, ancak gece-gündüz elimizden geleni yapıp bu tehdidi ortadan kaldırmaya çalışıyoruz’ şeklinde konuştu.

Paris’teki saldırılar sonrasında teröristleri yakalamak için sürdürülen operasyonlar yoğunlaştırılırken Bekçikalı yetkililer, halkı kalabalık yerlerden uzak durmaları konusunda uyardı.

Belçika Başbakanı Charles Michel, silah ve patlayıcı taşıyan birkaç kişinin Brüksel’de bir ya da birden fazla noktada saldırılar düzenleyebileceği uyarısında bulundu. Belçikalı yetkililer, Amerika’nın Sesi muhabiri Jamie Dettmer’a verdikleri demeçte, Başbakan Michel’in uyarısının ‘oldukça net verilere’ dayandığını söyledi. Bu net veriler arasında Paris saldırılarının zanlısı Salah Abdeslam’ın Belçika’da bir intihar saldırısı düzenleyebileceği bilgisi de var.

Öte yandan Paris saldırılarıyla ilişkisi olduğu için tutuklanan bir şüphelinin Brüksel’deki evinde çok sayıda silah ele geçirildi.

Bu arada Brüksel’deki Amerikan Büyükelçiliği, Brüksel’de yaşayan Amerikan vatandaşlarını gerekmedikçe evden çıkmamaları konusunda uyardı. Dışarı çıkmak zorunda olanlaraysa kalabalık noktalardan uzak durmaları çağrısı yapıldı.

Avrupa’nın dört bir yanındaki güvenlik güçleri, Paris saldırılarından birkaç saat sonra Belçika’ya geçen zanlı Salah Abdeslam’ı arıyor. Saldırıların mimarı Abdülhamid Abaaoud ise Çarşamba günü Paris’in kuzeyindeki banliyöde düzenlenen polis baskınında öldürülmüştü.

Öte yandan Türk yetkililer, bir Belçika vatandaşını ve iki Suriyeli’yi IŞİD teröristlerine yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle tutukladıklarını açıkladı. Fas asıllı Belçika vatandaşının Paris saldırılarında izleme-gözetleme yaptığı, edinilen bilgiler arasında.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG