Erişilebilirlik

Bu Kez Gazeteciler Eylemde


Foto: Mahmut Bozarslan
Foto: Mahmut Bozarslan

Aralarında Kürtçe yayın yapanların da bulunduğu 20’ye yakın televizyon ve radyonun çalışanları eylem için Diyarbakır’da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde buluştu. Üzerinde ‘Biz Gazeteciyiz’ yazan önlükler giyen grup, önce basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Gazeteci Faruk Balıkçı, basın özgürlüğünün, bir ülkede demokrasinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi. Balıkçı, “Ancak Bölge’de son bir yıldır biz gazetecilerin haber yapma ve halkın haber alma hakkının ciddi biçimde engellendiği koşullar altındayız. Darbe girişimi sonrasında darbecilerle mücadele adına ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ve uygulamaya konulan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile asıl darbeyi basın özgürlüğü yemiştir. En son onlarca televizyon kanalı ve radyo kapatılarak mal varlıklarına el konuldu. Bizler kapatılan, baskı altında tutulan medya organlarında çalışan gazeteciler olarak bizi işsiz bırakan, haber yapma hakkımızı ve halkın gerçekleri öğrenme hakkını ortadan kaldıran kapatma kararını protesto ediyoruz. Hiçbir demokratik ve hukuki dayanağı olmayan bu karara karşı kamuoyunu duyarlı hale getirmek ve basın özgürlüğünü savunmak için Diyarbakır’da üç günlük oturma eylemi başlatıyoruz. İktidarı gazete, TV ve radyolara yönelik kapatmaları ve cezaları geri çekmeye ve basın, yayın, haberleşme özgürlüğü önündeki engelleri kaldırmaya çağırıyoruz” dedi.

Bu Kez Gazeteciler Eylemde
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:15 0:00

Gazeteciler, meslektaşlarını ve kamuoyunu eyleme destek vermeye çağırdı. Gazeteciler daha sonra oturma eylemine başladı. Eylemle ilgili haber yapmaya gelen basın mensupları da, makine ve mikrofonlarını bırakarak eyleme destek verdi. Eylem üç gün sürecek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG