Erişilebilirlik

“Bu Çok Önemli Bir Adımdır”


Uluslararası Kriz Grubu Türkiye Temsilcisi Hugh Pope’a göre, PKK’nın 8 Mayıs’ta Türkiye’den çekileceği yolundaki açıklaması, barış sürecinin devam edeceğini ve reformların gerçekleşeceğini gösteriyor

Uluslararası Kriz Grubu (ICG-International Crisis Group) Türkiye Temsilcisi olan ve İstanbul’da yaşayan gazeteci-yazar Hugh Pope, PKK’nın çekileceğini açıklaması konusunda Amerika’nın Sesi’nden Hülya Polat’ın sorularını yanıtladı ve şunları söyledi:

“Bu çok önemli bir adımdır. Abdullah Öcalan bu niyetinden sözetmişti ama PKK’nın bunu yapacağından emin değildik. Murat Karayılan’ın açıklamasından sonra şahin PKK’lılar da aynı yönde açıklama yaptılar. Demek ki bu süreç devam edecek. Tabii daha önemlisi ilerde Türkiye’de reformların yapılacağını gösteriyor. Bu da bütün Türkiye için iyi olacak.”

Hugh Pope, Uluslararası Kriz Grubu’nun Türkiye’den beklentisi nedir sorusunu, “PKK çekilirken askeri operasyon yapılmaması gerekir“ diye yanıtladı. Pope, “Hiçbir silahlı çatışmaya girilmemesi çok önemlidir. Sonra da reformların başlaması tabii. Bu sadece Kürtler için değil, Türkiye’de daha geniş bir demokrasi için gereklidir” diye konuştu. Hugh Pope ayrıca “süreçte açıklık şart” dedi ve halkın da bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Kriz Grubu (ICG-International Crisis Group) Türkiye Temsilcisi Hugh Pope’la söyleşinin tamamını dinlemek için:

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG