Erişilebilirlik

'Bu Bireyler Özgürlüklerini Kullanıyor'


Taksim'deki Gezi Parkı'nda polisin göstericileri biber gazı ve basınçlı suyla dağıtmasınmın ardından Türkiye'nin büyük kentlerine yayılan gerginliğin ardından Washington'un ilk tepkisi ifade ve toplanma özgürlüğünün kullanımı üzerine oldu.

İstanbul'daki olaylarla ilgili görüşü sorulan Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, İstanbul Gezi Park’ta polisin göstericileri dağıtması sırasında bazı kişilerin yaralanmasından kaygı duyduklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki
Psaki, "Türkiye’nin uzun vadeli istikrar, güvenlik ve refahının temel ifade ve toplanma özgürlüğünün güvence altına alınmasıyla sağlanacağına inanıyoruz. Bu bireyler de bu özgürlüklerini kullanıyorlar," diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cuma günkü basın toplantısında yaptığı açıklamada, bununla birlikte ellerindeki bilginin Uluslararası Af Örgütü'nden aldıklarıyla kısıtlı olduğunu ve ayrıntı öğrenmeye çalıştıklarını belirtti.

Öte yandan ABD Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'de yaşayan Amerikan vatandaşlarını uyardı, İstanbul'dan sonra Ankara, Adana, İzmir ve Eskişehir'de yeni gösterile olabileceği, bu gösterilerin barışçıl olsa bile şiddet olayları çıkabileceği uyarısında bulundu. Büyükelçilik Amerikan vatandaşlarına bu tarz gösterilerden ve kalabalıklardan uzak durma çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG