Erişilebilirlik

Brüksel Saldırısıyla İlgili Bir Şüpheli Tutuklandı


Belçika medyasında yer alan haberlere göre başkent Brüksel'de düzenlenen terör saldırılarıyla ilişkisi olduğu sanılan bir zanlı tutuklandı. Zanlının kimliği, 25 yaşındaki Najim Laachraoui olarak açıklandı. Belçika basınına göre polis, dünkü saldırılardan önce de Laachraoui'nin peşindeydi

Belçika medyası, Brüksel'de dün düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili olarak bir şüphelinin tutuklandığını bildiriyor. Buna göre 25 yaşındaki Najim Laachraoui, Belçika polisi tarafından tutuklandı. Brüksel yakınlarındaki Anderlecht'te tutuklanan Laachraoui'nin dünkü saldırılar öncesinde de polis tarafından arandığı, alınan haberler arasında.

Diğer iki saldırganınsa 27 yaşındaki Halit ve 30 yaşındaki İbrahim El-Bakraoui kardeşler olduğu bildiriliyor. Ancak Belçika Hükümeti, bu bilgiyi henüz doğrulamadı.

Belçika'da Fransızca yayın yapan medya kuruluşu RTBF, Halit ve İbrahim El-Bakraoui kardeşlerin polis tarafından tanındığını, sabıka kayıtlarının olduğunu ancak daha önce herhangibir terör eylemine karışmadıklarını bildiriyor. Halit El-Bakraoui'nin polisin geçen hafta baskın düzenlediği apartman dairesini kiralamak için sahne isim kullandığı da RTBF'nin verdiği haberler arasında yer alıyor. Polisin bastığı bu apartman dairesinde geçtiğimiz hafta Cuma günü yakalanan 13 Kasım Paris saldırısının zanlısı Salah Abdeslam'ın parmak izlerine rastlanmış ve saldırganlara ait silahlar ele geçirilmişti.

La Derniere Heure gazetesinin haberine göreyse Paris saldırılarını düzenleyenlerin evinde Najim Laachraoui'nin DNA'sına rastlandı. Najim Laachraoui'nin Paris saldırılarının zanlısı Abdeslam'la birlikte Macaristan'a gittiği düşünülüyor.

Belçika polisi, onlarca kişinin hayatını kaybettiği Brüksel’deki saldırılarla ilgili olarak bir kişi için aranıyor ilanı yayınlamıştı.

Üzerinde açık renk ceket, siyah şapka ve güneş gözlüğü olan söz konusu şüpheli, Zaventem Havaalanı’ndaki saldırıda güvenlik kameralarına takıldı. Şüpheli, intihar bombacısı oldukları sanılan iki kişi ile yan yana görülüyor. İki saldırganın üzerlerindeki bombaları patlatarak hayatlarını kaybettikleri düşünülüyor.

Öte yandan savcılık makamı, ülkenin çeşitli bölgelerinde süren operasyonlarda, Schaerbeek’te bir apartman dairesinde patlayıcı madde, kimyasal karışımlar ve IŞİD bayrağı bulunduğunu kaydetti.

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havaalanı’nda düzenlenen saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 80’den fazla kişi de yaralandı.

Aynı saatlerde Maelbeek Metro İstasyonu’nda meydana gelen patlamada da 20 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi de yaralandı. Belçikalı yetkililer metro saldırısının da intihar bombacısı tarafından düzenlendiğini belirtiyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG