Erişilebilirlik

Jeff Bridges Yıllardır Beklediği Oscar Heykelciğini Sonunda Aldı


Jeff Bridges Yıllardır Beklediği Oscar Heykelciğini Sonunda Aldı
Jeff Bridges Yıllardır Beklediği Oscar Heykelciğini Sonunda Aldı

Ünlü Aktör Jeff Bridges Sonunda Oscar Almayı Başardı

Usta oyuncu Jeff Bridges, yıllarca sinema sanatına emek verdikten ve beş kez Oscar’a aday gösterildikten sonra “Crazy Heart” “Çılgın Yürek” filminde alkolik country şarkıcısı Bad Blake rolüyle sonunda En İyi Erkek Oyuncu ödülü aldı. Bridges ödülü alırken şunları söyledi:

“Beni böylesine harika bir mesleğe yönelten anne ve babama teşekkür ediyorum.”

Jeff Bridges, eğlence dünyasının ünlü ailelerinden birinden geliyor. Babası Lloyd Bridges, 60 yıl süren sinema serüveninde 100’den fazla filmde rol aldı. Ağabeyi Beau, Hollywood’un saygın aktörlerinden. Kardeşi Jeff’le de kamera karşısına geçen Beau Bridges, Amerika’da yoksulluğu anlatan “Hidden in America” dizisinde oynamıştı.

Jeff Bridges, 1983’te Los Angeles’ta Açlığa Son adlı bir örgüt kurdu. Örgütün amacı, dünyada açlık sorununa dikkati çekmek. Bridges bu konuda şunları söylüyor:

“Her üç günde bir Hiroşima’ya atılan atom bombası yüzünden ölenlerin sayısı kadar insan açlıktan ölüyor.”

Herkes Jeff Bridges'in Oscar'ı Çoktan Hak Ettiğini Düşünüyor

Birçok sinemasever, Jeff Bridges’in Coen kardeşlerin 1998 yapımı filmi “Big Lebowski”deki “Dude” rolüyle Oscar’ı çoktan hak ettiğini düşünüyor.

Jeff Bridges, yıllarca komediden bilim kurgu ve drama kadar çok farklı türde filmde rol aldı. Ünlü aktör, sonunda “Çılgın Yürek”le Oscar’a kavuştu. Bridges filmde alkolik şarkıcı Bad Blake’i canlandırıyor. Blake gitarın tellerine dokunduğunda bir zamanlar bir yıldız olduğunu hemen hissettiriyor. Çarpıcı bir oyunculuk sergileyen Bridges, canlandırdığı yorgun şarkıcıyı çok iyi anlatıyor. Müzikler orijinal ve akıcı.

Yönetmen Scott Cooper, Bridges’in rolüyle bütünleştiğini söylüyor.

“Oyunculuğu olağanüstü. 50’den fazla filmde rol almış olan Bridges bu rolde, en üstün performanslarından birini sergiliyor.”

Dolu dolu geçen bir sinema geçmişi olan Jeff Bridges, filmde söylediği şarkılarla da izleyicileri büyülüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG