Erişilebilirlik

Brezilya'da Korkunç Yangın


Brezilyalı yetkililer, ülkenin güneyindeki Santa Maria kentinde kalabalık bir gece kulübünde çıkan yangında 232 kişinin öldüğünü, 200'e yakın aşkın kişinin de
Santa Maria
Santa Maria
yaralandığını bildiriyor.

Yetkililer yangının "Kiss" adlı kulüpte Pazar sabaha karşı 2.30'da çıktığını, nedeni bilinmemekle birlikte kulüpte çalan müzik grubunun sahne gösterisinin bir parçası olarak havai fişekleri (piroteknik) kullandığını açıkladı.

Yetkililer ölen kişilerin çoğunun havasızlıktan boğulduğu ya da panik sonucu çıkan izdihamda ezildiklerini de bildirdi. Acil yardım ekipleri yeni cesetler buldukça ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Öte yandan 2014 Dünya Kupası finallerine geri sayımda 500 gün kaldığını kutlamak için başkent Brasilia'da bugün düzenlenmesi planlanan etkinlik de iptal edildi.
Brezilya 2016'da Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Roussef yangın üzerine Şili’ye yaptığı ziyareti kısa keserek ülkesine döndü.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Ban Ki Moon, özellikle bu kadar çok sayıda genç öğrencinin ölümünün son derece büyük bir felaket olduğunu dile getirdi.

250 bin nüfuslu bir üniversite kenti olan Santa Maria, Brezilya’nın güney ucunda Arjantin ve Uruguay sınırları arasında bulunuyor.

Brezilya'daki yangın, şimdiye kadar bir gece kulübünde çıkan ve en çok ölüme neden olan yangınlardan biri oldu. 2000 yılında Çin'de bir gece kulübünde çıkan yangında 309, 2004'te Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bir kulüpte çıkan yangındaysa 194 kişi yaşamını yitirmişti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları, gerilim artıyor – 23 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG