Erişilebilirlik

Brezilya’da Bulunan Cesetin Kayıp Yunan Büyükelçiye Ait Olabileceği Belirtiliyor


Yunanistan’ın Brezilya Büyükelçisi Kyriakos Amiridis’ten Pazartesi gününden bu yana haber alınamıyor. Brezilya polisi dün yanmış halde bulunan bir araçtaki cesedin büyükelçiye ait olabileceğini açıkladı.

Yetkililer Rio yakınlarında tamamen yanmış halde bulunan aracın plakasının büyükelçi Amiridis’in aracının plakası ile aynı olduğunu duyurdu. Araç içerisindeki cesedin büyükelçiye ait olup olmadığı yapılacak otopsi ve testlerin ardından belirlenecek.

Otopsi sonuçlanmadan, Brezilya polisi büyükelçinin eşini cinayetle ilgili olarak gözaltına aldı. Büyükelçinin eşinin bir polis ile ilişkisi olduğu ve cinayetleri birlikte planlamış olabilecekleri belirtiliyor.

Yunan büyükelçinin son olarak Rio şehrinin yakınındaki Nova Iguacu bölgesinde görüldüğü belirtiliyor. Yetkililer bu bölgenin gelir düzeyi düşük suç oranınn yüksek olduğu bir bölge olduğuna dikkat çekiyor

Polis büyükelçinin eşinin Pazartesi gününden bu yana eşine ulaşamadığı gerekçesi ile kendilerine başvurduğunu açıklamıştı.

Yunan büyükelçi Brezilya’daki görevine geçtiğimiz yıl atanmıştı. Kyriakos Amiridis 2012-2015 yılları arasından da Libya’da büyükelçilik görevinde bulunmuştu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG