Erişilebilirlik

Brezilya Devlet Başkanı Roussef Gün Sayıyor


Brezilya’da Anayasa Mahkemesi, Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in Senato’nun hakkındaki azil sürecini durdurması için yaptığı son dakika başvuruyu reddetti. Böylece Rousseff hakkında Perşembe günü oylama yapılmasının önü açılmış oldu.

Devlet Başkanı’nın müttefikleri, Senato’ya bugünkü tartışmayı ve oylamayı Anayasa Mahkemesi’nin kararına kadar erteleme çağrısında bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararla, Rousseff iktidardan indirilmesinin önüne geçmek için son fırsatını da kaçırmış oldu.

Senato şimdi yolsuzluk nedeniyle Rousseff’i yargılayıp, yargılamamayı tartışıyor. Rousseff, 2014’te yeniden seçildiği kampanya sırasında kaynakları manipule etmekle suçlanıyor. Eğer sonuç böyle çıkarsa Brezilya devlet başkanı iktidardan düşecek.

Rousseff, soruşturulan bir başka isim olan Yardımcısı Michel Temer dahil, muhaliflerinin bir darbe girişiminde olduğunu belirtiyor.

Kamuoyu yoklamaları, 50’den fazla senatörün Roussef’in yargılanması lehine oy kullanacağını gösteriyor. Bu rakam gerekli olan sayıdan oldukça fazla. Bununla birlikte bu senatörlerin onu suçlayıp suçlamayacakları belli değil.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG