Erişilebilirlik

Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff Görevden Alındı


Brezilya Senatosu bugün yapılan oylama sonucunda Devlet Başkanı Dilma Rousseff’i koltuğundan etti. Karar, 20’ye karşı 61 oyla alındı.

Karar aynı zamanda sol görüşlü İşçi Partisi’nin 13 yıllık iktidarının da sonu anlamına geliyor. Brezilya’nın ilk kadın devlet başkanı Rousseff, Pazartesi günü 14 saat boyunca sorgulamaya alınmıştı. Cumhurbaşkanının görevinden alınması için 81 senatörden en az 54’ünün oyuna ihtiyaç vardı.

Rousseff’in yerine Başkan yardımcısı Michel Temer’in geçmesi bekleniyor. Temer, 1 Ocak 2019’a kadar bu koltukta oturacak. Rousseff, 2014 seçimleri öncesinde bütçe açığını kapatmak amacıyla devlet bankalarından yasadışı şekilde para kullanmakla suçlanıyordu.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Rousseff, siyasi muhaliflerini kendisini devirmekle suçladı. Dilma Rousseff, Pazartesi günü “Yargılanacağımı biliyorum ama vicdanım temiz. Suç işlemedim” demişti. Rousseff’in devlet başkanlığı, Mayıs ayında görevi kötüye kullanma süreciyle ilgili soruşturmanın devam etmesi için askıya alınmıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG