Erişilebilirlik

Brett McGurk’ten Irak'taki Kürt Güçlerine Teşekkür


ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Kürt güçlerinin Musul operasyonundaki çabalarını övdü.

Dışişleri Bakanlığı’nda Amerika’nın Sesi’nin Arapça dilindeki ortak yayıncısı Radyo Sawa’ya konuşan Brett McGurk, Musul operasyonunu değerlendirdi.

Özellikle Musul’ın doğusunda operasyonun ilerleyişinden memnun olduklarını söyleyen McGurk, şehrin dış mahallelerine yaklaşıldığını belirtti.

Operasyonda yer alan Kürt güçlerine de teşekkür eden Obama’nın özel temsilcisi, “Cesurca savaşan Irak Kürtleri her gün bizim için canlarını feda ediyorlar” dedi. McGurk, Kürtlerin Musul’a girmesinin an meselesi olduğunu ancak şehri özgürlüğüne kavuşturmasının zaman alacağını, ne kadar zor olacağı meselesinde dikkatli olmak gerektiğinin de altını çizdi.

McGurk, doğu mahallerinden şehre girişin başladığını, güneyde de ilerlemeler olduğunu, aşama aşama yayılmanın süreceğini kaydetti.

ABD’li yetkili Musul IŞİD’den temizlenene kadar Irak güçlerini, peşmergeyi ve sahadaki diğer güçleri desteklemeye kararlı olduklarını da vurguladı.

Brett McGurk, Musul’dan sonra planlanan Rakka operasyonu üzerine de çalıştıklarını açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG