Erişilebilirlik

BP'ye 48 Saat Süre Tanındı


Amerika Sahil Güvenlik Komutanlarından Tümamiral James Watson, BP yöneticilerinden Doug Suttle’a gönderdiği mektupta sızıntıyı daha da yavaşlatmaları için yeni yöntemler bulmalarını istedi

Amerikan yönetimi, Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısına karşı daha etkili önlemler açıklaması için BP Petrol Şirketi’ne 48 saat süre tanıdı.

Amerika Sahil Güvenlik Komutanlarından Tümamiral James Watson, BP yöneticilerinden Doug Suttle’a gönderdiği mektupta sızıntıyı daha da yavaşlatmaları için yeni yöntemler bulmalarını istedi.

BP, Perşembe günü gemilere ulaştırdıkları petrol miktarını iki katına çıkarmak için bir plan hazırladıklarını açıklamıştı. Ancak BP daha büyük bir geminin bölgeye ulaşması, esnek boruların yerleştirilmesi ve kuyunun üzerine daha kalıcı bir kapak indirilmesi için bir ay daha gerektiğini bildirdi.

Tümamiral Watson çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Başkan Barack Obama Pazartesi günü yeniden bölgeye gidecek. Bu, Obama’nın Meksika Körfezi’ne yapacağı dördüncü ziyaret olacak. Obama ayrıca Çarşamba günü BP yetkilileriyle Beyaz Saray’da görüşecek. Amerika’da bazı kesimler Obama yönetiminin çevre felaketine kayıtsız kaldığını savunuyor.

Obama konuyu bugün İngiltere Başbakanı David Cameron’la değerlendirdi. Amerikalı yetkililer İngiliz petrol şirketi BP’nin yol açtığı çevre felaketi nedeniyle Amerika’yla İngiltere arasında gerginlik olduğu iddialarını reddetti.

İki ay önce Deepwater Horizon sondaj tesisinde meydana gelen patlamadan sonra alınan önlemlerin sonuç vermemesi nedeniyle binlerce varil ham petrol Meksika Körfezi’nde yayıldı. Petrol sızıntısı Amerika’nın körfez kıyılarında çok ciddi bir çevre felaketine neden oluyor.

Petrol sızıntısının tamamen durdurulabilmesi için boşaltma kuyuları açılmalı. İnşaat çalışmalarının iki ay daha süreceği hesaplanıyor.

Sızıntının üzerine kapak yerleştiren BP günde yaklaşık 16 bin varil petrolü boruyla gemilere ulaştırıyor. Ancak bu, kuyudan fışkıran petrol miktarının sadece yarısını oluşturuyor.

Sahil Güvenlik komutanlarından Oramiral Thad Allen BP’nin topladığı petrolün miktarını biran önce arttırması gerektiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG