Erişilebilirlik

Botanik Bahçesi'nde Noel Heyecanı


Botanik Bahçesi'nde Noel Heyecanı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

Her yıl binlerce ziyaretçi, Noel süslemelerinin, bu döneme özel çiçeklerle maket trenlerin keyfini çıkarmak için Washington’daki Botanik Bahçesi’ne gelir. Bu yıl, Botanik Bahçesi şimdiye kadarki en büyük oyuncak tren sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide sadece trenler değil sıradışı malzemelerden yapılmış tren istasyonları da ilgi görüyor.

Washington’da hava soğuk ama Amerika Botanik Bahçesi Noel sezonu boyunca ziyaretçilerin içini ısıtıyor.

Bu yıl burada, 1800’lü yıllardan 1970’e kadar Amerika’da inşa edilmiş 31 tarihi tren istasyonu maketi teşhir ediliyor.

Amerika Botanik Bahçesi sözcüsü Devin Dotson, “Trenler yılın bu döneminde 7’den 70’e herkesi mutlu ediyor,” diyor.

Kashmira Bhatti, trenleri görmeye oğluyla birlikte gelmiş: “Trenlerin hareket etmesi ve tren istasyonları hoşuna gidiyor. Hem eğitici hem de eğlenceli bir sergi.”

Trenler, 1910-1960 arasında, 50 yıl boyunca Noel ağaçlarının etrafında dönen maket trenleri hatırlatıyor. Bu sergideki trenler çocuklar için yeni bir deneyim olsa da, o yılları hatırlayan yetişkinler için nostaljik bir anlam taşıyor.

Dotson, “Bence Amerika’da trenlerle özdeşleşen biraz hayali bir dönem var. Artık trene herkes her zaman binmiyor ve dolayısıyla herkes hayalgücünü çalıştırıyor,” şeklinde konuşuyor.

Montana’nın Doğu Buzul Park İstasyonu, Ohio’daki Cincinnati Union Terminali ve Colorado’daki çok dik Pike’s Peak Cog dahil birçok tren istasyonu hala çalışır durumda.

Yakından baktığınızda, trenyolu istasyonlarının ve diğer yapıların özgün bir tarafı olduğunu görmeniz mümkün. Bunların hepsi, bitki bazlı malzemelerden yapılmış.

Dotson, “Binalar meşe palamudu veya tarçın çubukları ve üzüm asmalarından yapılmış. Bunların yapımında, yüzün üzerinde farklı türde bitki kullanılmış,” diyor.

Botanik Bahçesi’nde, tarihi tren istasyonlarının yanısıra Beyaz Saray, Kongre, Anayasa Mahkemesi ve kente yeni eklenen Union İstasyonu dahil Washington’un tarihi yapılarının bitkiden maketlerini de görmek mümkün.

Ziyaretçiler, maketlerin karmaşık yapısını hayranlıkla inceliyor.

Wendi Elgh, “Ustalık, yaratıcılık hepsi var. Bütün doğal malzemeler harika,” diyor.

Botanik Bahçesi bu dönemde ayrıca, Washington’un en büyük Noel ağaçlarından ikisine ve yılbaşı çiçeği olarak da bilinen 3 binden fazla poinsettiaya da ev sahipliği yapıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG