Erişilebilirlik

Boston'da Bomba Parçaları İnceleniyor


Boston Maratonunda Patlatılan Düdüklü Tencere
Boston Maratonunda Patlatılan Düdüklü Tencere
FBI yetkilileri, Pazartesi günü Boston Maratonunda patlayan iki bombanın yerleştirildiği düdüklü tencereler dahil bir çok parçasının bulunduğunu bildiriyor.
CNN televizyonu olayı soruşturan bir güvenlik yetkilisine dayanarak düdüklü tencerelerden birinin kapağının olay yakın bir binanın damında bulunduğunu haber verdi.

Federal Soruşturma Bürosu FBI düdüklü tencere parçaları, küçük bir kutuya bağlanmış birkaç santimlik yanık jf,lt, yüksek kapasiteli bir pile tutuşturulmuş kırmızı ve siyah teller, küçük bir çivi ve kan lekeli bir fermuarın fotoğraflarını yayınladı.
Yetkililer henüz herhangi bir şüpheli kişi belirlenmediğini, patlamanın olduğu yerdeki güvenlik kameraları tarafından saptanan görüntüleri incelediklerini de bildirdi.

Boston Maratonu’nun bitiş çizgisi yakınında birkaç saniye aralıkla patlayan iki bomba, aralarında sekiz yaşında bir erkek çocuğun da bulunduğu üç kişinin ölümüne, 178 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Yaralılardan bir kısmının kol ve bacaklarını kaybettiği bildiriliyor.

Obama: ‘Terör eylemi’

Başkan Barack Obama, Salı günü düzenlediği basın toplantısında Boston Maratonu sırasında düzenlenen bombalı saldırının “terör eylemi” olduğunu açıkladı.

Saldırıyı “iğrenç ve korkakça” olarak tanımlayan Obama sorumluların kimliğinin henüz bilinmediğini, ancak Amerikan halkının terör eylemleriyle korkutulmayı kabul etmeyeceğini belirtti.
Obama ayrıca saldırı kurbanlarını anmak amacıyla tüm federal dairelerde bayrakların yarıya indirilmesi emri verdi.

Bomba düdüklü tencerede

Terörle mücadele yetkilileri, patlayıcıların çivi, saçma ve metal parçalarıyla birlikte düdüklü tencerelerin içine yerleştirildiğini bildiriyor. Yetkililer bu yöntemle çevrede mümkün olduğunca fazla kişinin yaralanmasının amaçlandığına dikkati çekiyor.

İki patlama da yarışın başlamasından dört saat sonra gerçekleşti. Profesyonel atletler yarışı çok önceden tamamlamıştı. Bombalı saldırıya hedef olanlarsa geride kalıp yarışı tamamlamak isteyen amatör koşucular ve onları kutlamak için orada bulunan yakınlarıydı. Bundan dolayı olay yerinde güvenlik önlemleri de hafifletilmişti.

Öteyandan Massachusetts hastanesinden bir yetkili, durumları ciddi olan yaralılarda iyileşme görüldüğünü açıkladı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG