Erişilebilirlik

Bono’dan Türkiye’ye Suriye Övgüsü


Bono’dan Türkiye’ye Suriye Övgüsü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00

ABD Senatosu’nun Tahsisat Komisyonu'nda şiddet yanlısı aşırılığın sonuçları ve dış yardımın rolü oturumu düzenlendi. Oturumun katılımcıları Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Başkan Yardımcısı Kelly Clements, eski ulusal güvenlik danışmanı General James Jones ve ünlü rock grubu U2’nun solisti Bono’ydu.

Bono, ABD’nin Ortadoğu ülkelerine yardım yapması için Marshall Planı gibi bir planın hayata geçirilmesine destek aradı.

Bono, “2016 yılında insani yardımlar bir hayır işi değil, ulusal güvenlik meselesidir. Yardımlar yoksulluğu ortadan kaldıracak şekilde doğru yapılandırılırsa, doğru yönetilirse çağımızdaki aşırılıklara karşı en büyük silahımız olacaktır,” dedi.

Rock yıldızı, 5 milyona yakın Suriyeli mülteciyi barındıran bölge ülkelerinin çabalarını gördüğünü ve Türkiye dahil bu ülkelerin büyük cömertlik gösterdiğini söyledi.

Bono, oturumun sonunda Amerika’nın Sesi mikrofonuna da Türkiye’ye yönelik övgülerini sürdürdü.

Bono, “Bence Türk halkı gerçekten örnek bir davranış sergiledi, bunu tüm dünyaya duyurmak gerek. Ekonomi ve istihdam üzerinde büyük yük oluşturmuş olsalar da mültecilere sunduğunuz olanaklar onları kendilerini evlerinde hissetmelerini sağladı. Çünkü bazen mülteciler gittikleri ülkelerde tecrit durumda kalabiliyor. Türkiye’nin yaptıkları, diğer ülkelerin de bunu örnek alması için baskı yaratıyor. İnsanların iyi koşullarda yaşaması için Türkiye’nin çok çaba gösterdiğini biliyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Bono, endişelerini de dile getirdi ve “Türkiye’nin daha fazla desteğe ihtiyacı var. Eğer Türk halkı gördüğümüz, duyduğumuz gibi bu insanları kucaklıyorsa, alkışlanmayı da hak ediyordur. Türkiye’de insan hakları alanında olanlardan memnun değilim. Bazı bölgelerde Suriyeli mültecilerin geri çevrilmesini anlayamıyorum ama bu durum Türk insanının mültecileri kabul etmekte dünyayı yönlendirmesini engellememeli.” dedi.

ABD, 2. Dünya Savaşı sonrası büyük yıkım yaşayan Avrupa devletlerine 13 milyar dolarlık Marshall Planı ile yardım yapmıştı. Yeniden gündeme getirilen plana Cumhuriyetçiler destek veriyor.

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG