Erişilebilirlik

"Bombalı Saldırıyı Yalnız Başımıza Yaptık"


 Bombalı saldırıyı yapan iki kardeş, Tamerlan ve Cokar Tsarnev
Bombalı saldırıyı yapan iki kardeş, Tamerlan ve Cokar Tsarnev
Amerikalı soruşturmacılar, Boston’daki bombalı saldırıyı düzenleyen iki kardeşin herhangi bir terör örgütüyle ilişkileri olmadığını, benimsedikleri aşırı İslamcı görüşlerin kendilerini harekete geçirdiğini bildiriyor.

Amerikan haber ajanslarına göre halen hastanede yatan Cokar Tsarnev soruşturmacılara kendisi ve kardeşinin yalnız başlarına saldırıyı düzenlediklerini söyledi. Tsarnev, soruşturmacılara bombaları İslam’ın saldırı altında olduğu ve savunulması gerektiği görüşüyle patlattıklarını belirtti. Tsarnev ayrıca saldırıyı polisle çatışmada ölen büyük kardeşinin planladığını da söyledi.

Tsarnev’in polisle çatışırken boynundan ve gırtlağından aldığı yaralar nedeniyle konuşamadığı ancak sorulara yazılı yanıt verdiği ve başını salladığı bildiriliyor.

Burada doktorlar Tsarnev’in sağlık durumunda iyileşme olduğunu, “ciddi” olmaktan çıkıp “iyiye” döndüğünü açıkladı.

Savcılar Pazartesi günü bombalı saldırının hayatta kalan zanlısını kitle imha silahı kullanmak suçladı. 19 yaşındaki Cokar Tsarnev bu suçtan hüküm giyerse idam cezasına çarptırılabilecek.

Tsarnev’e hakkındaki suçlama yattığı hastanede savcılarla birlikte kendisini ziyaret eden bir yargıç tarafından bildirilirken Adalet Bakanı Eric Holder soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Bakan, “Bu iğrenç eylemin sorumlularını yasaların öngördüğü en ağır cezaya çarptıracağız”şeklinde konuştu.

Tsarnev ve Cuma günü polisle çatışmada öldürülen büyük kardeşi Tamerlan çocukken Amerika’ya gelmiş Çeçen göçmenler. İki kardeş geçen haftaki maraton sırasında üç kişinin ölümüne, 176 kişinin ölümüne yol açan iki bombayı patlatmakla suçlanıyorlar.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG