Erişilebilirlik

Bombalı Paketlere Üçlü Soruşturma


Bombalı Paketlere Üçlü Soruşturma
Bombalı Paketlere Üçlü Soruşturma

Amerika, Yemen ve İngiltere Cuma günü kargo uçaklarında bulunan bombalı paketlerle ilgili soruşturmaları derinleştiriyor.

Başkan Barack Obama, yaptığı açıklamada ele geçirilen paketlerin ciddi bir terör tehdidi oluşturduğuna dikkati çekti.

Başkan paketlerin Yemen’den gönderildiğini söyledi, ancak sorumluların kim olabileceği konusunda yorumda bulunmadı. El Kaide’nin Yemen’deki kolu, uzun süredir Amerika’ya saldırı planladığını söylüyordu.

Yapılan ilk testlerde paketlerden birinde bulunan patlayıcıların, geçen yıl El Kaide’nin bir Amerikan uçağını bombalama amacıyla kullanmaya çalıştığı patlayıcılarla aynı olduğu tespit edildi.

Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, soruşturmanın tamamlanabilmesi için Amerikalı yetkililerle tam bir işbirliği içine gireceklerini söyledi.

İngiltere ve Dubai’den harekete hazırlanan uçaklarda patlayıcı bulunması üzerine, Amerika’nın doğu yakasındaki kargo uçaklarına yönelik güvenlik önlemleri de genişletildi.

İçlerinde patlayıcı madde bulunan Yemen çıkışlı paketler Amerika’nın Chicago kentindeki iki sinagoga gönderilmek üzere postalanmıştı. Paketler, Suudi Arabistan’daki istihbarat yetkililerinin Amerikalı yetkililere ihbarı sonrasında bulundu.

XS
SM
MD
LG