Erişilebilirlik

Bomba Zanlısı Kitle İmha Silahı Kullanmakla Suçlandı


Cokar Tsarnev'in aranırken FBI tarafından dağıtılan fotoğrafları
Cokar Tsarnev'in aranırken FBI tarafından dağıtılan fotoğrafları

Boston'da yattığı hastanede konuşamadığı için yazılı ifade veren Cokar Tsarnev bu suçtan hüküm giyerse idam cezasına çarptırılabilecek

Boston’da savcılar bombalı saldırının hayatta kalan zanlısını kitle imha silahı kullanmakla suçladı. 19 yaşındaki Cokar Tsarnev bu suçtan hüküm giyerse idam cezasına çarptırılabilecek.

Tsarnev’e hakkındaki suçlama yattığı hastanede kendisini ziyaret eden bir yargıç tarafından bildirilirken Adalet Bakanı Eric Holder soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Bakan, “Bu iğrenç eylemin sorumlularını yasaların öngördüğü en ağır cezaya çarptıracağız”şeklinde konuştu.

Kötü niyetle can ve mala zarar vermekle de suçlanan Tsarnev’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu , polisle çatışırken aldığı yaralar nedeniyle konuşamadığı bildiriliyor.
Boston Belediye Başkanı Thomas Menino bir televizyon kanalına Cokar Tsarnev’in boynu ve gırtlak çevresinde yara izleri bulunduğunu açıkladı.

Ancak Tsarnev’in bazı sorulara yazılı olarak yanıt verdiği haber veriliyor.

Bir Çeçen militan liderin kurduğu İslamcı örgüt tarafından kullanılan İnternet sitesi bombalı saldırıyla ilişkileri olmadığını bildirdi.

Tsarnev ve Cuma günü polisle çatışmada öldürülen büyük kardeşi Tamerlan çocukken Amerika’ya gelmiş Çeçen göçmenler. Geçen hafta ki maraton sırasında üç kişinin ölümüne, 176 kişinin ölümüne yol açan iki bombayı patlatmakla suçlanıyorlar.

Güvenlik yetkilileri iki kardeşin neden böyle bir saldırı düzenlediğinin henüz belirlenemediğini söylüyor.

Belediye Başkanı Menino ve Boston Emniyet Müdürü Edward Davis iki kardeşin bir örgüt üyesi olmadıklarını ve yalnız başlarına hareket ettiklerini bildirdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG