Erişilebilirlik

Bomba Bayramlık Elbise Hayallerini Aldı


Nusaybin’deki sokağa çıkma yasağının kısmen kalkmasının ardından onlarca aile evlerine geri döndü. Bunlardan biri de Kurumaz ailesiydi. Evleri çatışmalarda yerle bir olunca, 9 kişilik aile Selahattin Eyyubi Mahallesi’ne yerleşti. Baba hamallık yaparak evin geçimini sağlıyordu. Eski evlerinden hiçbir eşyalarını çıkaramayan Kurumaz Ailesi yakınlarının yardımıyla yeni bir ev kurdu.

Bomba Bayramlık Elbise Hayallerini Aldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

Bu sırada yaklaşan bayram ve bayram sonrasında okulların açılacak olması aileyi düşündürüyordu. 11 yaşındaki Fehime Kurumaz ile 12 yaşındaki kardeşi Dilan Kurumaz’ın hayalleri, bayrama yeni elbiselerle girmek, okullarına da yeni defter kitaplarla başlamaktı. Ailenin kıt kanaat geçinmesi nedeniyle çocukların bu hayalleri belki de gerçek olmayacaktı. Ancak iki kardeş hayallerini gerçekleştirebilmek için hurda toplamaya karar verdi. Nusaybin’in 6 mahallesindeki onlarca bina enkaz haline gelmişti. Enkazdan toplayacakları hurdaları satarak hem bayramlık elbise, hem okul için kitap alacaklardı. Annelerinden izin alarak evden çıkan iki kardeş, sokak sokak gezerek hurda toplamaya başladı. Zeynelabidin mahallesi Şair Şinasi sokağa gelen kardeşler yerde bir cisim buldu. Kardeşler hurda sandıkları cismi yerde kaldırdıkları sırada şiddetli bir patlama meydana geldi. Ağır yaralanan iki kardeş hastaneye kaldırıldı. Fehime hayatı kaybederken, Dilan yaralı kurtuldu. Bomba kardeşlerin bayramlık elbise hayalini alıp götürmüştü.

Olayın ardından tedavi altına alınan Dilan taburcu edildi. Olayın şokunu atlatamayan Dilan kimseyle konuşmuyor. Anne Türkan Kurumaz ise sürekli ağlıyor. Yoksul oldukları için bu olayı yaşadıklarını söyleyen anne Kurumaz, çatışmalardan kaçtıktan sonra geri geldiklerini söyledi. Kurumaz, “Yasak geldi biz Midyat’a kaçtık, yasak kalkınca geldik. Geri geldik ama kızımı kaybettim. Kızım hurdaları toplamaya gitti. Hurdaları satarak kendisine defter, kitap, bayramlık elbise alacaktı ama olmadı. Patlama oldu, kızım öldü. Kızımın elinde bomba patladı, kızım param parça oldu. Benim yüreğim yandı, kızımın ölümüne neden olanların da yüreği de yansın. Henüz soruşturma da açılmadı,” dedi.

Emniyet kaynakları patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG