Erişilebilirlik

Boko Haram’dan Nijerya’da Saldırılar: 44 Ölü


Nijerya Ulusal Acil Durum Yönetim Dairesi, Jos kentinde bir camiye ve bir restorana yapılan bombalı saldırılarda 44 kişinin öldüğünü, 47 kişinin de yaralandığını kaydetti.

“Batılı tarz eğitim günahtır” anlamına gelen Boko Haram terör örgütünün Nijerya’da son bir haftada düzenlediği bombalı saldırılarda 200’den fazla insan hayatını kaybetti.

Jos’taki saldırılardan hemen önce, Yobe eyaletinin Potiskum kentinde bir kiliseye yapılan intihar saldırısında en az beş kişi ölürken, geçen hafta Maiduguri yakınlarında meydana gelen intihar saldırıları onlarca kişinin ölümüne yol açtı.

Amerika Dışişleri bakanlığı sözcüsü John Kirby, Boko Haram’ın son saldırılarını kınarken, Amerika’nın şiddet içeren aşırılık yanlılarına karşı verdiği mücadelede Nijerya halkının yanında olduğunu söyledi.

Kirby ayrıca, geçen ay Nijerya ve sınır komşuları Çad, Nijer ve Kamerun’un Boko Haram militanlarıyla savaşmak için oluşturduğu çok uluslu Afrika gücünün çabalarını övdü.

2002’de kurulan ve 2009 yılında kitlesel şiddet eylemlerine başlayan Boko Haram, şimdiye kadar 1,5 milyon Nijeryalının evini terk etmesine sebep oldu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG