Erişilebilirlik

Boeing 787 'Dreamliner' Uçakları İncelemeye Alındı


Uzmanlar Boeing havacılık şirketinin ürettiği en son model olan 787 Dreamliner yolcu uçaklarını teknik incelemeye aldı.

Bu hafta bir Japon havayolu şirketine ait 787 uçağının yedek güç ünitesini çalıştıran akü takımında çıkan yangın paniğe yol açmıştı. Yangın çıktığı sırada uçakta yolcu bulunmuyordu.

Uçağın kokpit camlarındaki çatlaklar ve sızıntı iddiaları da incelemeye alınacak. Ancak gerek Amerikan hükümeti, gerekse Boeing yetkilileri, uçağın güvenli olduğunu savunuyor.

Amerika Ulaştırma Bakanı Ray LaHood, bir daha bu sorunların çıkmaması için uçağın kritik sistemlerinin tasarım, üretim ve asamble aşamalarının “kapsamlı incelemeye alınacağını” açıkladı.

Boeing şirketi başkanı Ray Conner, 150 adet 787 Dreamliner uçağının faaliyette olduğunu, uçakların şimdiden 50 bin uçuş saatini tamamladığını ve bir milyondan fazla yolcu taşıdığını bildirdi.

Teal Grubu havacılık uzmanı Richard Aboulafia, Boeing 787 Dreamliner uçaklarının baştan aşağı yeni uçaklar olmalarından dolayı sayısız sorun çıktığına işaret ediyor. Uçak, hafif yapısal malzemeler, yeni motorlar ve yeni elektronik sistemlerle donatılırken, bazı işlevleri hidrolikten tamamen elektronik sistemlere geçmiş durumda.

Son arıza haberler uçağa yönelik ilgiyi azaltmadı. Japon havayolu şirketleri sonraki siparişlerini iptal etmeyi düşünmüyor. Boeing şu ana kadar 848 adet 787 Dreamliner uçağının satışını tamamladı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG