Erişilebilirlik

Bodrum'da Mülteci Teknesi Battı


Bodrum'da Mülteci Teknesi Battı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

Ege sularında bu sabah yeni bir mülteci dramı daha yaşandı. Muğla'nın Datça Körmen mevkii ile Yunanistan'ın İstanköy Adası arasındaki uluslararası sularda bugün saat 06.00 sıralarında çok sayıda göçmeni taşıyan ve eskiden gezi turları için kullanılan Arıcıoğlu isimli 20 metrelik ahşap tekne battı. Bölgeye beş sahil güvenlik botu gönderildi. 249 mültecinin kurtarıldığı faciada dördü çocuk, 11'i kadın 22 mültecinin cesedi denizden çıkarıldı. Kurtarılan 249 mülteci Sahil Güvenlik botlarıyla Bodrum Limanı'na getirilirken, cesetler Bodrum Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Orak Adası açıklarında Sahil Güvenlik Uçağı tarafından üzerinde çok sayıda göçmen bulunan bir gezi teknesi tespit edildiğini, teknenin su alarak batmaya başladığının görülmesi üzerine olayın yaşandığı mevkiye beş sahil güvenlik botu sevk edilerek kurtarma faaliyetlerine başlandığını kaydetti. Kendisinin de olay mahalline giderek arama kurtarma çalışmalarını koordine ettiğini anlatan Çiçek, ekiplerin yoğun çalışması sonucu 249 göçmenin sağ olarak tekneden kurtarıldığını ifade etti.

Aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişinin alabora olan teknenin altında kalıp boğulduğunu söyleyen Vali Çiçek teknenin 50-60 kişilik olmasına rağmen 271 kişi alındığına dikkati çekti. Arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını belirten Muğla valisi Sahil Güvenlik Komutanlığı ve karada da Jandarma ve Emniyet’in gerekli tedbirleri aldığını sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG