Erişilebilirlik

Bob Geldof’tan Ebola’yla Mücadele İçin Single


Bob Geldof
Bob Geldof

İrlandalı rock müzisyeni ve yardımsever Bob Geldof, 1984 çıkışlı "Do They Know It's Christmas?" parçasını Ebola’yla mücadele çabalarına yardım toplamak için tekrar düzenleyeceğini duyurdu.

Darfur’da insan hakları eylemciliği yapan ve Etiyopya’da açlıkla mücadele eden yardım kurumlarına öncülük Geldof, Ebola’ya karşı para toplamak için müzisyen Midge Ure ile Londra’daki stüdyoda bu eski parçayı cumartesi günü canlı kaydedeceklerini bildirdi.

Parçanın sözlerini yaşanan krize göre değiştireceklerini söyleyen Geldof, içlerinde U2 rock grubunun solisti Bono, İrlandalı müzisyen Sinead O’Connor, İngiliz müzisyen Ellie Goulding ve Chris Martin de olmak üzere birçok ülkeden sanatçının da kendilerine katılacağını söyledi.

Geldof, Birleşmiş Milletler’in Afrika’da bu yıl yaklaşık 5 bin kişinin ölümüne öldüren Ebola’ya karşı verdiği mücadelede yeterli finansman toplayamamasından dolayı bu kararı aldığını söylüyor.

Geldof hayranlarına parçayı internetten indirmeleri veya izlemeleri yerine, çıkacak CD’yi alarak kendilerine yardım etmeleri çağrısında bulundu.

ABD’deki son hasta da taburcu oldu

Bu arada son olarak, Gine’de Ebola’ya karşı savaşırken virüsün bulaştığı Amerikalı doktor, New York’ta tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.. 33 yaşındaki doktor Craig Spencer’in, kamu sağlığına herhangi bir tehlike oluşturmadığı, kendisini tedavi eden doktorlarca açıklandı.

Spencer’in hastaneyi virüsten kurtulmuş vaziyette terk etmesi, virüsün erken teşhisinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG