Erişilebilirlik

BM İnsan Hakları Komiserinden Trump’a ‘Medya’ Eleştirisi


BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Raad El-Hüseyin, Başkan Donald Trump’ı medyaya yönelik eleştirileri nedeniyle uyardı ve bu tür açıklamaların gazetecilere yönelik şiddeti körükleyebileceği uyarısında bulundu.

El-Hüseyin, Cenevre’de yaptığı açıklamada, “Haber kuruluşlarını yalancılıkla suçlamak çok büyük zarara neden olur ve bireyleri de bu şekilde adlandırınca, bu başkalarının da gazetecilere saldırması için kışkırtmayacak mı?” dedi.

BM Komiseri, “Bu kuruluşlardan bir gazetecinin zarar görmesi halinde, Başkan bunun sorumluluğunu alabilecek mi?” diye sordu.

El-Hüseyin ayrıca bir kişinin hayatını kaybettiği Charlottesville olaylarını “iğrenç” olarak niteledi. Başkan Trump’ın eski Arizona Maricopa bölgesi şerifi Joe Arpaio’yu affetmesiyle ilgili de endişelerini dile getirdi. Arpaio hakkındaki tutuklama kararı, başında olduğu polis teşkilatının ırkçı profilleme yaptığı iddiasıyla açılan davanın hükmüne uymadığı sebebiyle bir aydan az bir süre önce onaylanmıştı.

Trump seçim kampanyası ve başkan seçilmesinden bu yana The New York Times, The Washington Post ve CNN gibi basın kuruluşlarını sürekli hedef alıyor. Son olarak Charlottesville’deki beyaz ırkçı gösterilerle ilgili yayınları nedeniyle Trump gazetecileri “gerçekten sahtekar insanlar” olarak nitelemişti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG