Erişilebilirlik

BM WikiLeaks'e Uygulanan Baskıdan Kaygılı


BM WikiLeaks'e Uygulanan Baskıdan Kaygılı
BM WikiLeaks'e Uygulanan Baskıdan Kaygılı

BM İnsan Hakları Yetkilisi Navi Pillay WikiLeaks’e hizmet veren özel şirketlere uygulanan baskının kaygı verici olduğunu söyledi.

Cenevre’de konuşan Pillay WikiLeaks’e sansür uygulama çabalarının websitesinin ifade özgürlüğüne müdahale etmek olarak görülebileceğini belirtti.

Bu arada WikiLeaks sitesine destek veren bir grup, siteye maddi bağış yapılmasını engelleyenlere yönelik siber saldırılarını genişleteceği iddiasında bulundu.

‘İsimsiz’ adlı destekçi grubun sözcüsü Gregg Housh VOA’e yaptığı açıklamada Mastercard ve Visa kredi kartı şirketlerine yapılan sanal saldırıların bu şirketlerin WikiLeaks’i durduramayacaklarını ispatlamayı amaçladığını söyledi. Housh ‘WikiLeaks yasaları ihlal etmedi’ diye konuştu.

MasterCard WikiLeaks’e yapılan bağışları kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Daha önce de İnternet üzerinde ödeme hizmetleri sunan PayPal İnternet sitesi WikiLeaks’in hesabını dondurmuştu. WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange hakkındaki cinsel taciz suçlamaları nedeniyle Londra’da hapiste bulunuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG