Erişilebilirlik

BM: ‘Türkiye’nin Yanındayız’


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne yapılan, 44 kişinin yaşamını yitirdiği 239 kişinin de yaralandığı kanlı terör saldırısını kınadı.

Ban, Birleşmiş Milletler Sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, terör saldırısında yaşamını yitirenlerin ailelerine Türk hükümetine ve halkına taziyelerini iletti, yaralılara acil şifalar diledi.

Sözcülük tarafından yapılan açıklamada, “Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki –moon terör saldırısını düzenleyenlerin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını umut ediyor ” denildi.

Açıklamada, Ban’ın, terör tehdidine karşı Türkiye’nin yanında yer aldığı ve terör ve radikal şiddet yanlıları ile mücadele amacıyla bölgesel ve uluslararası çabaların yoğunlaştırılması gerektiğine vurgu yaptığı ifade edildi.

Lykketoft: "Terörle mücadele için uluslararası yakın işbirliği şart"

Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı Mogens Lykketoft, İstanbul’daki terör saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, saldırıdan duyduğu üzüntüyü ifade ederek kızgın ve öfkeli olduğunu belirtti.

Lykketoft, açıklamasında, "Bir kez daha masum sivillerin anlamsız bir şekilde öldürüldüğünü gördük. Bir kez daha can kaybı ve yas var. Geride kalanların acısını paylaşıyorum. Uluslararası toplum terörle mücadele etmek için çok daha yakın işbirliği yapmak zorunda. Radikal ve şiddet içeren aşırılıkla mücadele çabalarımızı iki katına çıkartmalıyız "dedi.

Birleşmiş Milletlere bağlı örgütler de saldırıyı kınadı

İstanbul saldırısına Birleşmiş Milletlere bağlı diğer kurum ve örgütlerden de, İstanbul Atatürk Havalimanı’na yapılan saldırıya kınama mesajları geldi.

Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nasır Abdulaziz El-Nasır, terör saldırısının ardından yazılı olarak yaptığı açıklamada, saldırıyı, hain ve aşağılık terör saldırısı olarak nitelendirdi ve en şiddetli şekilde kınadığını belirtti.

El-Nasır, terör ve aşırılıkçı şiddet yanlıları ile mücadelede Türk hükümeti ve halkı ile dayanışmalarını sürdüreceklerini belirtti ve Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı’nın hoşgörü, karşılıklı anlayış ve barışçı diyalogu güçlendirme çabalarına devam edeceğini belirtti.

Rıfai: "Ekonomiyi vurmak için turizmi hedef seçtiler"

Birleşmiş Milletler’e bağlı ‘Dünya Turizm Örgütü’ (UNWTO) Başkanı Taleb Rifai de terör saldırısı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, tüm uluslararası turizm topluluğu adına kurbanların ailelerine en içten taziyelerini sunduğunu, Türk halkı ve hükümeti ile tam bir dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

Rifai, turizm sektörünün birinci önceliğinin güvenlik olduğunu, ülkelerin ekonomisine zarar vermek isteyenlerin turizmi hedef aldıklarını söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG