Erişilebilirlik

BM: Suriye'de Ölü Sayısı 60 Bine Ulaştı


Halep'te mevzilenen Özgür Suriye Ordusu savaşçıları
Halep'te mevzilenen Özgür Suriye Ordusu savaşçıları
BM İnsan Hakları Dairesi Başkanı Navi Pillay, 15 Mart 2011 ile 30 Kasım 2012 tarihleri arasında Suriye’de 59 bin 648 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Araştırmacıların yedi ayrı kaynaktan aldığı bilgilere dayanarak bu sayıyı belirlediğini belirten Pillay, yeni yıla girerken ölü sayısının 60 bini aştığını tahmin ettiklerini de söyledi.

Öteyandan Şam’ın bir dış mahallesinde bir benzin istasyonunu hedef alan hava saldırısında çok sayıda kişinin öldüğü bildiriliyor. Saldırısı sonrası olay yerine giden bir muhalif eylemci, yanmış ya da parçalanmış en az 30 ceset saydığını açıkladı.

Bu arada Suriyeli muhalifler, hükümet güçleri ve direnişçiler arasında kuzeydeki İdlib bölgesindeki havaalanı yakınlarında şiddetli çatışmalar yaşandığını haber veriyor.
Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, direnişçilerin Taftanaz yakınındaki askeri havaalanına saldırdığını, İslamcı militan grupların da çatışmaya katıldığını bildirdi.

Suriyeli yetkililer bir gün önce de isyancıların saldırısı üzerine Halep havaalanının kapandığını açıkladı. Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü havaalanını koruyan 80’inci kara tugayının üssü çevresinde şiddetli çarpışmalar olduğunu bildiriyor.

Şam’ın dış mahallelerinden Daraya’nın da savaş uçakları tarafından bombalandığı haber verilirken Suriye devlet medyası askeri birliklerin çok sayıda “teröristi” öldürdüğünü öne sürdü.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG