Erişilebilirlik

BM Suriye’de Kuşatma Altındaki 18 Bölgeye Yardım Ulaştırdı


Birleşmiş Milletler (BM) Suriye’de kuşatma altındaki 18 bölgeye insani yardımın ulaştığını, Şam dışındaki Arbin ve Zamalka’ya 2012 Kasım ayından bu yana ilk defa uluslararası yardım götürülebildiğini belirtti.

BM, 37 kamyondan oluşan konvoyun Arbin ve Zamalka’ya Çarşamba gecesi ulaştığını kaydetti. Kamyonlarda 20 bin erkek, kadın ve çocuk için gıda,su ve tıbbi gereçlerin olduğu bildirildi.

Ancak BM Suriye Temsilcisi üst düzey danışmanı Jan Egeland, bir şöförün keskin nişancı ateşi sonucu yaralandığını ve Şam’da bir hastanede tedavi altında olduğunu belirtti.

Bu olayın Suriye’de birçok bölgede ateşkes olmadığını gösterdiğini söyleyen Egeland, Ocak ayında ilk defa yardım ulaştırılan bölgelerde insanların yine açlık çekiyor olabileceği uyarısında da bulundu.

Egeland, Birleşmiş Milletler’in diğer ciddi bir endişesinin, kuşatma altındaki diğer bölgelerdeki binlerce kişiye gerekli yardımı yapamamak olduğunu söyledi.

Suriye rejimi dahil savaşın taraflarının sivillere doktor ve hemşire sağlama konusunda uluslararası hukuk normlarını izlemede isteksiz davrandığını ifade eden Egeland, yaralı savaşçıların tedavi edilip savaş alanine dönmesini engelleme gerekçesiyle tarafların kuşatma altındaki bölgelere tıbbi yardımı engellediğini kaydetti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG